afrikana

På bilden lite chickare med grillad kyckling och saffransris, här i receptet med klassisk fläskfilé. Kika ordentligt bara så att du väljer rättfilé. Grisar är mina absoluta favoritdjur och jag vill inte att de ska bo dåligt. Har ni kikat på Facebook sidan som heter ”Mitt liv som svensk gris” Där berättar två stycken grisbönder om sitt liv med lyckliga grisar. Det kan vara lite läskiga bilder ibland, på grisar som föds med missbildningar eller på suggor som legat på sina kultingar. Men så finns det också helt galet söta bilder på små rosa marsipankultingar som sover inanför bondens tröja för att den har varit alldeles för liten och inte orkat fram till spenarna. Det är skillnad på grisar och grisar och jag tycker det är viktigt att vara en uppmärksam och informerad konsument, så fundera på vad du tycker är viktigt och gör ett val därefter!

3 Responses

  1. Åh, Africana, det minns jag från min barndom! Återupptäckte receptet till 30-årsfesten, kanske dags igen nu ytterligare tio år senare. Gott är det också!

    • Stina! Jag älskar djur! vill inte att någon skall lida i onödan. Sedan har du och jag säkert olika åsikter vad gäller att äta djur, men jag delar din kärlek för dem medan de lever.

Comments are closed.