vafflor

I morgon är det våffeldagen, det lite roliga är att det egentligen är en helt annan våffla som skall firas.  Det handlar om en typisk felhörning, ursprungligen heter nämligen dagen Vårfrudagen, ja den är alltså för att fira att Jesus ömma moder fick reda på att hon skulle bli just moder. Ängeln Gabriel kom ner till jorden och gav henne beskedet, klart att man behöver något smarrigt att tugga på då, kanske var våfflor inte det första hon tänkte på men nu är det i allafall så att Vårfrudagen i folkmun om formats till våffeldagen. Faktum är att våfflan har flyttat på Jungfru Maria som nu firas till söndagen närmast den 25:e mars. Du kan fira vem och vad du vill, äta våfflor bör du i allafall göra i morgon och då helst med den här goda smeten.

Våfflor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
8stycken
Portioner
8stycken
Våfflor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
8stycken
Portioner
8stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Blanda allt!
  2. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
  3. Ett annat sätt är att du helt enkelt köper färdig våffelmix och gräddar i samma våffeljärn. Det beror på vilket humör du är på!