nikka

Vad dricker man till ShabuShabu eller annan asiatisk mat med mycket Umami i då. En öl kanske en ljus lager, en kopp grönt te och en liten rackare. Det är nämligen så att Japan är riktigt bra på att producera whisky. Det startade i början av 1900 talet och handlar som så mycket annat om kärlek. Det var kärleken mellan japanske Masatakas som var i Glasgow för att lära sig allt om spritproduktion som träffade skotska Rita, blev kär och som vägrade göra som familjen ville. De gifte sig, hon flyttade med till Japan, de började göra whisky tillsammans. Resten är historia.

Nikka from the Barrel – är en blended whisky som görs i en process som faktiskt kallas ”marriage” alltså giftemålet, eftersom man blandar olika sorters whisky och liter dem bilda en härlig harmoni. Den smakar torkad frukt, apelsinblomma, honung, marsipan och så så klart rök.

NIKKA FROM THE BARREL