MMV

Familjen Tommasi har varit vinodlare sedan urminnes tider, man firade faktiskt 110 års jubileum härom året. Här görs massor av olika sorters viner i en mängd olika prisklasser. Men eftersom vi har många vänner på middag, så har jag har valt Tommasi Graticcio Appassimento i box. Vinet finns både på flaska och box, och det är gjort med en urgammal metod som heter Appassimento och som innebär att man blandar ner jos från torkade druvor i vinet. Det ger lite extra smak, sötma och fyllighet. Denna metod är den samma som används för att göra den så populära vinsorten Amarone. Den kräver att druvorna är perfekta när de plockas, minsta lilla skrump, mögel eller fnas får inte finnas. Så ni förstår att det kräver både tid, energi och ekonomi att göra Appasimentoviner. Det är oftast därför de kostar några kronor extra.

Här hittar ni länken till boxen