Anette

Anette.

Anette.

Vet ni vem Dunderklumpen är? Jo, det är en seriefigur från 70-talet, jag är lite som honom, som honom känner jag mig ibland som 12, studsar spralligt runt och ser livet med barnsliga ögon, men så ibland blir  jag klok, stilla och livserfaren som en 80 åring. Alla åldrar där emellan är mina men jag är född en vacker sommarmorgon 1966. Sedan dess har jag lyckats klämma fram två fina guldklimpar till pojkar, hålla ihop med deras underbara far i 25 år – tiden går fort när man har roligt. Ja, också har jag hittat min fina fru Emma.

Med henne blir jag Husmorsa och gör kokböcker och mat-jobb så det står härliga till. Utan henne är jag Anette, formgivare, stylist, bloggare och mat kreatör med inriktning på desserter och viner.

Innan jag hittade Emma och min arbetsplats här i livet har jag jobbat både här och där, med ditten och datten. Men för att hitta det bästa måste man våga hoppa och känna efter i både mage och hjärta. Jag hoppade från ett välbetalt och säkert jobb på en bank. Mamma höll på att sätta i halsen när jag slutade där. Men jag skuttade vidare till ett jobb som kommunikatör på Landstinget förebygger aids. Startade eget företag och jobbade på lite olika reklambyråer. Ett litet hopp i sidled till jobb som gymnasielärare, där jag fick lära känna och undervisa finfina ungdomar i grafisk formgivning. Däremellan har jag pluggat ganska mycket, både massor av formgivning, pedagogik, marknadsföring, teknik, och nu senast till Sommelier.  Nu känns det som om jag har hoppat klart, mina fötter står säkert men inte för hårt i den härliga myllan som är min plats på jorden. Jag kan verkligen nörda ner mig i det jag älskar – mat, vin och form. Det är underbart och jag vaknar varje morgon, funderar på vad jag skall laga för gott till middag, om det finns någon skön anledning till att jag skall baka något och vad sjutton jag skall dricka till alltsammans.

vinkallaren