I skafferiet

Skafferier är underbart. Både kökets och livets skafferi. När det gäller livets skafferi är det stället där du kan lagra upplevelser av alla slag. Stora, mäktiga, sorgliga, smärtsamma, roliga, söta, hysteriska – alla storheter och småsaker som du varit med om. Som kryddar dig. Som marinerar dig och som gör dig till den du är. Ju mer saker i skafferiet desto bättre! Detta gäller både livet och kökets skafferi! Så var inte rädd för att leva och hoppa på saker. Går det åt helvete blir det alltid en bra krydda i ditt skafferi. Som du kommer ha användning av förr eller senare. Det lovar vi. Om vi ska snacka om matskafferiet ett litet tag har vi gjort en checklista. Har du det här i ditt skafferi så klarar du dig alltid:

Hela svartpepparkorn

Salt

Farinsocker

Fisksås

Jordnötsolja

Rapsolja

Olivolja

Köttbuljong

Fiskbuljong

Kycklingbuljong

Grönsaksbuljong

Ljus Soja

Folie

Mörk Soja

Maizena

Sesamolja

Vetemjöl

Riven kokos

Socker

Ljust Muscovadosocker

Torkad oregano

Ketchup

Gurkmeja

Garam Masala

Torkad rosmarin

Torkad timjan

Curry

Vitpeppar

Några flaskor vitt och rött vin till matlagning

Spiskummin

Muskot

Lagerblad

Tabasco

Torkad timjan

Mango Chutney

Chilisås

Sweet chilisås

Ströbröd

Potatismjöl

Vaniljsocker

Kanelstänger

Flytande honung

Sesamfrön

Rödvinsvinäger

Vitvinsvinäger

Balsamvinäger

Sambal Oelek

Chiliflakes

Dijonsenap

Worcestersås

Flingsalt

Ugnspapper

Torrjäst