Världens bästa kladdkakor

Köp boken!Vad ska vi säga? Vi älskar kladdkakor. Vi älskar tanken med kladdkakor! Ärligt talat – kan man göra något annat än att unisont hylla detta kladdiga, lättbakade mästerverk? Vi tror inte det. Alla kan baka kladdkaka. Men att den är så lätt att svänga ihop är bara en av kladdkakans underbara fördelar. Det mäktigaste är ändå konsistensen! Detta kladdiga mirakel. Denna ultimata blandning av smet och kaka. Varför ylar Lasse Berghagen om havets blandning av sött och salt, när han kan sjunga kladdkakans lov? ”En blandning av smet och kaka.” Så ska vi sjunga när det blir dags för Kladdkakans allbakning på Skansen.

Sedan har vi smaken. Åh, smaken … Vilken tur för oss alla att kladdkakor kan smaka efter våra allra innersta begär. Mörkaste choklad, lättaste hallon, fylligt av rom, krispigt av nötter, förföriskt av apelsin, mystiskt av rosenvatten – nej, det finns faktiskt inga gränser här.

I den här boken tar vi oss in i Kladdkakans innersta väsen. Vi har likt arkeologer grävt fram Sveriges godaste kladdkakor, provbakat, provsmakat och klockat ugnstider. Men om du tror att det skulle göra att vi tröttnade på kladdkakor, tror du helt fel. Snarare tvärtom! Vi har insett kladdkakans bredd, djup och generösa kladdighet.

Så välkommen till kladdkakornas mecka! Likt Kladdkakemonstret säger vi: Vi vill inte ha en, två eller tre kladdkakor. Vi vill ha ALLA kladdkakor!

Recensioner