i ägg – Husmorsorna
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
Ingredienser
Glasyr:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med glasyren! Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao.
  2. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna (då blir glasyren lite fastare).
  3. Så till själva kladdisen. Brassa upp ugnen till 175 grader.
  4. Sätt sedan i gång med smältningsarbetet. Smält smöret och pytsa ner chokladen.
  5. Blanda ut kaffepulvret i liiite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt dessa gudomliga ingredienser lösas upp tillsammans under väldoftande former.
  6. Under tiden vispar du ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp så att det blir alldeles pösigt.
  7. Åh, nu närmar det sig! Rör ner chokladröran och mjölet i äggvispet. Se till att det gifter sig ordentligt och provsmaka lite. Mmmm. Kanske mer kaffe? Är du en kaffe-lover ska du självklart blanda i lite mer kaffe!
  8. Ja, sedan är det bara att hälla ner härligheten i en smord form och skjutsa den rätt in i ugnen. Långt ner, tack.
  9. Ta ut kakan efter 15 minuter och låt den stå och svalna en stund så att den sätter sig.
  10. När den är lagom sval smetar du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och skvätt i lite rom. Så där ja! En vuxenkaka i form av en läcker kaffekladdis med romgrädde.

 

 

Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Ingredienser
Kakan
Topping
Portioner:
Instruktioner
Kakan
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och bröa två springformar (22 cm i diameter). Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakan hel när den är klar.
  2. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
  4. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt emellan. Häll sedan i de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker. Vänd till sist ner äppelbitarna och fördela smeten mellan de två kakformarna.
  5. Grädda i 40–45 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den. Låt kakorna svalna helt innan du lägger på toppingen.
Topping
  1. Syrligheten hos philadelphiaosten i kombination med den söta kolan ger en underbar smak. Receptet räcker till en tårta med två eller tre lager.
  2. Vispa philadelphiaost och smör i en stor skål i ungefär tre till fem minuter med elvisp. Tillsätt socker, sirap och vanilj i omgångar tills du har fått en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka en timme (men helst inte längre) för att få rätt konsistens innan du använder den.
Morotskladdis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Om du skulle åka till Portugal och börja prata om morötter (ja, varför inte – det kan väl vara trevligt?) skulle många portugiser nicka lyckligt och sedan börja prata om frukt. ”Vadå frukt?”, kanske du skulle tänka. ”Här står jag och pratar om grönsaker och så börjar portugiserna yla om frukt.” Om detta problem skulle uppstå kan vi snabbt förklara att det inte är något konstigt med det. För i Portugal ÄR morot en frukt. En underbart söt frukt som de bland annat gör en väldigt lyxig morotssylt av. Här i Sverige ses morötter som kaninföda. Men nu kanske det är så att vi vill vara kaniner. Gärna portugisiska kaniner i ett hav av frukt! (Morötter alltså.) Det vi ska baka nu är alltså inte en morotskaka – det är en fruktkaka. I alla fall i Portugal. Hur som helst: Var du än behagar avnjuta denna kaka så lovar vi att den är alldeles underbar!
Morotskladdis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Om du skulle åka till Portugal och börja prata om morötter (ja, varför inte – det kan väl vara trevligt?) skulle många portugiser nicka lyckligt och sedan börja prata om frukt. ”Vadå frukt?”, kanske du skulle tänka. ”Här står jag och pratar om grönsaker och så börjar portugiserna yla om frukt.” Om detta problem skulle uppstå kan vi snabbt förklara att det inte är något konstigt med det. För i Portugal ÄR morot en frukt. En underbart söt frukt som de bland annat gör en väldigt lyxig morotssylt av. Här i Sverige ses morötter som kaninföda. Men nu kanske det är så att vi vill vara kaniner. Gärna portugisiska kaniner i ett hav av frukt! (Morötter alltså.) Det vi ska baka nu är alltså inte en morotskaka – det är en fruktkaka. I alla fall i Portugal. Hur som helst: Var du än behagar avnjuta denna kaka så lovar vi att den är alldeles underbar!
Ingredienser
Glasyr
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader och plocka sedan fram en form med löstagbar kant. Bra. Smörj den och bröa med mannagryn.
  2. Nu ska du äntligen få röra lite! Rör ihop olja och socker. Pytsa sedan i de rivna morötterna (den portugisiska frukten alltså) och ett ägg i taget. Fint. Sedan blandar du alla torra ingredienser i en skål, innan du rör ihop dem med den övriga smeten. Ner med allt i formen och skjutsa in den i den nedre delen ugnen. Grädda kakan i cirka 40 minuter, inte mer!
  3. Nu gör du glasyren. Elvispa ihop osten och smöret till en fluffig liten smet. Sedan puttar du i vaniljsocker och vevar runt lite till. Och ja, nu vispar du metodiskt ner florsockret pö om pö. Till sist får även apelsinskalet hoppa ner i blandningen.
  4. Låt nu detta magiska under till glasyr vila övertäckt i kylskåpet i ett par timmar. När morotskakan är klar och har svalnat brer du glasyren över härligheten och, ja, nu kan du äntligen bjuda in dina kanin-vänner på en härlig fika helt i er smak!
Blåbärsmuffins från Magnolia Bakery i New York
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är en variant på blåbärsmuffins som inte är så söta, receptet kommer Magnolia Bakery i New York.
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Blåbärsmuffins från Magnolia Bakery i New York
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är en variant på blåbärsmuffins som inte är så söta, receptet kommer Magnolia Bakery i New York.
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader och smöra tolv muffinsformar.
  2. Blanda de torra ingredienserna och gör en grop i mitten.
  3. Blanda de fuktiga ingredienserna och häll dem i gropen. Var noga med att inte blanda för mycket.
  4. Vänd försiktigt ner blåbären i den klumpiga smeten.
  5. Fyll formarna till tre fjärdedelar och strö ungefär en matsked socker över var och en.
  6. Grädda i 20–22 minuter eller tills muffinsen är lätt gyllene.
Våfflor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
8stycken
Portioner
8stycken
Våfflor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
8stycken
Portioner
8stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Blanda allt!
  2. Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
  3. Ett annat sätt är att du helt enkelt köper färdig våffelmix och gräddar i samma våffeljärn. Det beror på vilket humör du är på!