i ägg – Sida 2 – Husmorsorna
BiBimBap
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
För det är nästan lite den känslan på den här smaskiga rätten från Korea. Det är inte svårt utan bara lite pyssligt. Prova nu i Påsk och Impa sönder någon, det är milda smaker så även de lite skeptiska typerna kan gilla det här. De som vill ha lite fart på sin mat öser på extra het chilisås. Mums!
BiBimBap
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
För det är nästan lite den känslan på den här smaskiga rätten från Korea. Det är inte svårt utan bara lite pyssligt. Prova nu i Påsk och Impa sönder någon, det är milda smaker så även de lite skeptiska typerna kan gilla det här. De som vill ha lite fart på sin mat öser på extra het chilisås. Mums!
Ingredienser
Kycklingen
Koreansk gurka
Marinerade groddar
till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att plocka fram en massa skålar och sätt sen igång med riset. Koka det på vanligt sätt. När det är färdigkokt, blandar du det i en skål med risvinäger, socker och salt.
  2. Medan riset kokar, marinerar du kycklingen! Blanda honung, soja och hackade vitlöksklyftor i en annan skål och låt kycklingen dra däri.
  3. Bra. Nu kan du göra allt annat. Först gurkan. Häll mycket salt på gurkan, rör om och låt stå i en tredje skål. Efter 15 minuter kan du hälla av vattnet som blivit över och klämma ur det sista ur gurkan. Sedan är det bara att hälla ner de andra gurkingredienserna och låta den marinera.
  4. Nu till groddarna. Lägg dem i en fjärde skål, häll kokande vatten över dem och låt dem ligga i vattnet knappt en halv minut. Häll snabbt av vattnet och blanda groddarna med sesamolja och soja.
  5. Riv morötterna och plocka fram solrosskotten och chilisåsen. När alla grönsaker är marinerade och alla rättens ingredienser är framplockade kan du steka kycklingen.
  6. Sist av allt: Stek äggen lätt på bara ena sidan i lite olja, med hel äggula. Strö över sesamfrön när ägget stekt klart. Lägg nu ALLT i en ätskål, lite chilisås on the top och rör om av bara fanken! ÄT!

 

 

 

Ulla lindströms köttfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
...och saker man kan göra med köttfärs. Den här limpan är bördig från min barndom i Rydbo. Det var härligt på många sätt att växa upp där. Skogen runt hörnet och massor av härliga kompisar. En av dem Mia har en mamma som heter Ulla hon gjorde stans godaste köttfärslimpa, serverade den med pressgurka, kokt potatis och skysås. Det blev nästan lite pinsamt att hänga där i hopp om att få äta denna godsak så jag fick se till att min mamma fick receptet så jag kunde äta köttfärslimpan så ofta jag ville. Nu förtiden är det en av min egen familjsfavvo vardagsrätter och ett gott och faktiskt ganska enkelt sätt att laga köttfärs. Try it, du kommer säkert också att älska den!
Ulla lindströms köttfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
...och saker man kan göra med köttfärs. Den här limpan är bördig från min barndom i Rydbo. Det var härligt på många sätt att växa upp där. Skogen runt hörnet och massor av härliga kompisar. En av dem Mia har en mamma som heter Ulla hon gjorde stans godaste köttfärslimpa, serverade den med pressgurka, kokt potatis och skysås. Det blev nästan lite pinsamt att hänga där i hopp om att få äta denna godsak så jag fick se till att min mamma fick receptet så jag kunde äta köttfärslimpan så ofta jag ville. Nu förtiden är det en av min egen familjsfavvo vardagsrätter och ett gott och faktiskt ganska enkelt sätt att laga köttfärs. Try it, du kommer säkert också att älska den!
Ingredienser
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda färsen med allt utom smöret – smeten ska bli ganska lös. Platta ut den på ett fuktat bakplåtspapper till en fyrkant, strö över fyllningen och rulla ihop som en rulltårta.
  2. Ta bort bakplåtspapperet och lägg färsrullen i en smord ugnsfast form. Klicka några generösa smörklickar runtom och ugnsstek i 200° i 30 minuter.
  3. Ös limpan några gånger med smöret. Servera med potatismos eller kokt potatis samt lingon och skysås.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Klä en 2 liters form med löstagbar kant med den färdiga smördegen.
  2. Skiva potatisen tunnt lägg den åt sidan.
  3. Vispa i hop resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt, potatisen suger åt sig mycket av smakerna.
  4. Lägg i potatisen i smördegsformen, häll över äggstanningen och lägg osten över. Tryck till så att all potatis ligger under ost och äggstanning.
  5. Grädda den på nedersta falsen i 200 grader varm ugn i ca 1 timme eller tills stanningen har stannat.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt, blanda ner bananerna och vispa lite till så att det inte är några stora bitar i smeten.
  3. Ner med choklad, smör, kaffe och grädde, vispa lite till.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll den sedan i en smörad och bröad sockerkaksform (cirka 1,5 liter)
  5. Låt kakan gå i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills din kaksticka är torr när du pickat kakan.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Mer vispning! Vispa sedan ned ost, grädde, oboy, kakao och ställ det sedan åt sidan.
  3. Tag fram en snygg form som tål att stå i kylskåpet, blanda kaffe med likör (eller apelsinsaft) och sedan börjar byggandet. Tiramisù-bygget!
  4. Doppa en kaka i taget i vätskan och lägg dem sida vid sida … (nu började vi plötsligt nynna på Ebba Gröns ”Staten och kapitalet”) … nåväl, sida vid sida lägger du iallafall kakorna och när du har ett lager så kletar du över hälften av chokladsmeten.
  5. Lägg till lite flera kex och sedan toppar du med chokladsmet igen.
  6. Nu så ska du visa prov på stort tålamod för ju längre hela baletten står i kylen desto godare blir det, helst över natten.
  7. När du inte klarar att vänta längre så river du lite choklad över härligheten och sedan är det bara att käka.