i äggulor – Husmorsorna
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Ingredienser
Pajskal
fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Mixa kakao, kex och smör till en grynig massa, mums bara godsaker. Tryck degen i en springform med kant och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter. Grädda den sedan i 20 minuter i 200 grader. Ställ den sedan för att svalna och fundera på livet. Under tiden gör du förstås fyllningen och toppingen.
Fyllning
  1. Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra den av spisen och bland ner chokladen och smöret i omgångar. Rör tills allt har smält. Om du vill så är det nu konjaken skall ner i krämen. Så nu skall detta kallna i kylskåp medan du gör toppingen.
Topping
  1. När botten är helt sval och krämen stått i kylen i minst en timma, häller du krämen i botten och ställer in hela baletten i kylen igen, där skall den stå i minst 2 timmar eller över natten. Precis innan serveringen skall göra toppingen. Vispa ihop alla ingredienser till en blank maräng och klutta den över pajen. Bränn av med en gasbärnnare, så att marängen bara blir brun på toppen. Välkommen till himmelriket.
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa grädden!
  2. Blanda sen i äggulorna och vaniljsockret, nu blir det en härligt ljusgul vaniljsmakande kräm som du ställer in i kylskåpet medan du fortsätter.
  3. Gojsa ihop bärbitarna med citronskal och florsocker.
  4. Tryck ihop två av bottnarna till en enda tjock botten.
  5. Klicka ut bärfyllningen ovanpå, riv en massa vit choklad och på med den sista botten.
  6. Och på den botten smetar du över all grädde.
  7. Garnera härligheten med skivade jordgubbar och ännu mer hyvlad vit choklad. Nu kan du imponera på vem som helst. Även på dig själv!
Skrynkliga potatisar med mojosås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Skrynkliga potatisar med mojosås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Ja, ner med potatis och salt i en kastrull och täck precis med vatten.
  2. Koka tills potatisen är mjuk.
  3. Ner med brödet i en skål och ös på med vinäger.
  4. Låt brödet ligga och lösa upp sig medan du mixar vitlöken med kryddorna.
  5. Blanda ner brödet, vinägern, äggulorna och oljan och mixa lite till.
  6. I med vattnet (1/2 dl). Smaka av och krydda med mer olja, vinäger eller salt eller vad du nu kommer på. Mixa lite till. Så! Doppa potatisarna i såsen och ha kul.
Wow Wallenbergare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Wow Wallenbergare njutes med fördel tillsammans med Agis potatismos, rårörda lingon och små pigga ärter.
Wow Wallenbergare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Wow Wallenbergare njutes med fördel tillsammans med Agis potatismos, rårörda lingon och små pigga ärter.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienserna utom smöret ordentligt. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara så du behöver inte vara orolig.
  2. Fixa i ordning åtta små fina biffar och stek dem i smör, i kanske 3 minuter per sida. Och på svag värme! Njut med Agis potatismos, rårörda lingon och små pigga ärter.