i äggvita – Husmorsorna
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Ingredienser
Maräng:
Gräddsmet:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa äggvitan och sockret till en fast marängsmet.
  2. Rör sedan ihop grädden, kesellan och limecurden.
  3. Vänd försiktigt ned marängen i gräddsmeten och riv till sist ned lite citronskal i smeten. Lätta händer, min vän!
  4. Skär försiktigt av en bit av botten på citronerna så de står stadigt på jorden. Skär även av toppen av citronerna, så du får en snygg liten hatt.
  5. Nu gröper du försiktigt ur fruktköttet, fyller sedan frukterna med smeten och ställer dem stadigt på en bricka som tål frysen.
  6. Ställ citronerna i frysen i minst 3 timmar, servera med frysta hallon och sikta florsocker över innan servering. Detta är himmelskt för öga och mun och hjärta! (hur många gånger kan man skriva fryst i ett litet recept)
  7. Har du bråttom kan du köra den här snabbvarianten: Blanda ihop 1,5 dl vispad grädde, en burk mascarpone och 1,5 dl limecurd. Ja, och sedan är det bara att skära ur fruktköttet och fylla citronerna med smeten enligt ovan. Tjoflöjt!