i äggvitor – Husmorsorna
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Ingredienser
Pajskal
fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Mixa kakao, kex och smör till en grynig massa, mums bara godsaker. Tryck degen i en springform med kant och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter. Grädda den sedan i 20 minuter i 200 grader. Ställ den sedan för att svalna och fundera på livet. Under tiden gör du förstås fyllningen och toppingen.
Fyllning
  1. Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra den av spisen och bland ner chokladen och smöret i omgångar. Rör tills allt har smält. Om du vill så är det nu konjaken skall ner i krämen. Så nu skall detta kallna i kylskåp medan du gör toppingen.
Topping
  1. När botten är helt sval och krämen stått i kylen i minst en timma, häller du krämen i botten och ställer in hela baletten i kylen igen, där skall den stå i minst 2 timmar eller över natten. Precis innan serveringen skall göra toppingen. Vispa ihop alla ingredienser till en blank maräng och klutta den över pajen. Bränn av med en gasbärnnare, så att marängen bara blir brun på toppen. Välkommen till himmelriket.
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl blandade bär
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Ingredienser
Nötmaräng
Fyllning:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Nu ska du vispa äggvitorna till ett rejält hårt skum!
  3. Ner med sockret i en stråle och vispa på bara. Det ska bli stenhård maräng, helt enkelt.
  4. Blanda ihop mjöl och nötter i en egen skål, och vänd sedan försiktigt ner dem i marängen.
  5. Bred ut massan snyggt på en bakpappersklädd långpanna (smörj bakpappret väl med smör!) och strö sedan över mandelspånen.
  6. In i ugnen i en kvart ungefär. Inte längre! Då blir den svår att rulla.
  7. Stjälp upp kakan upp och ner på en handduk och dra av pappret försiktigt.
  8. Låt kakan kallna.
  9. Blanda grädde, vaniljsockret och de hackade bären, och smeta ut över kakan.
  10. Rulla försiktigt ihop, låt den stå och vila med skarven neråt.
  11. Garnera rullen ogenerat med vispad grädde och massor av färska goda bär.
  12. Skär sedan en sån stor bit du vill ha (eller ryck åt dig hela rullen för dig själv…)
Humlans maränghymn
Votes: 1
Betyg: 1
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Som en liten sommarfjäril är denna tårta. Lätt, luftig, vacker och söt. Fladdrar på lätta vingar genom ljumma sommardagar och lägger sig på just ditt trädgårdsbord. Vilken oändlig tur.
Humlans maränghymn
Votes: 1
Betyg: 1
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Som en liten sommarfjäril är denna tårta. Lätt, luftig, vacker och söt. Fladdrar på lätta vingar genom ljumma sommardagar och lägger sig på just ditt trädgårdsbord. Vilken oändlig tur.
Ingredienser
2 marängbottnar:
Blåbärs- och citronfyllning:
Portioner:
Instruktioner
2 marängbottnar:
  1. Sätt på ugnen på 175°.
  2. Ner med alla ingredienser i en stor, torr och nydiskad skål. Vispa som besatt i minst en kvart, marängen ska bli styv och blank!
  3. Rita 2 st ringar (ca 23 cm i diameter) på bakplåtspapper och kleta ut marängsmeten i dessa ringar.
  4. Nu ska här gräddas. Först gräddar man bottnarna i 10 minuter på 175°, sedan sänker man värmen och gräddar vidare i 50 minuter i 150°.
  5. Sedan kan bottnarna stå på ett torrt ställe och vänta på fyllningen i flera dagar. Om du kan hålla dig så länge …
Blåbärs- och citronfyllning:
  1. Vispa grädden ganska hårt och blanda ned de andra ingredienserna, rör om så att allt blandar sig fint.
  2. Bred ut hälften av fyllningen mellan bottnarna och resten ovanpå.
  3. Garnera med blåbär, och varför inte några vackra getingar på ståltråd?
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Kolamaränger
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med marängerna! Dessa små beiga skapelser smakar lite som seg kola och är fantastiska till en klassisk hovdessert. Pytsa ner allt i en stor plastskål. (Äggvitorna, muskovadosockret och ättikan.)
  2. Vispa, vispa, vispa och vispa lite till, tills det är som en beigevit massa som vägrar lämna skålen.
  3. Då är det dags! Klicka ut små eller stora maränger på en plåt (stora blir segare, små blir torrare). In i ugnen på 100°, i en timme.
  4. Låt marängerna stå kvar efter att du stängt av ugnen och stå tills sig en kvart i eftervärmen.
  5. Nu varvar du bara allt det goda och avslutar med att strö den flagade mandeln on the top.