i äpplen – Husmorsorna

 

 

Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Ingredienser
Kakan
Topping
Portioner:
Instruktioner
Kakan
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och bröa två springformar (22 cm i diameter). Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakan hel när den är klar.
  2. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
  4. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt emellan. Häll sedan i de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker. Vänd till sist ner äppelbitarna och fördela smeten mellan de två kakformarna.
  5. Grädda i 40–45 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den. Låt kakorna svalna helt innan du lägger på toppingen.
Topping
  1. Syrligheten hos philadelphiaosten i kombination med den söta kolan ger en underbar smak. Receptet räcker till en tårta med två eller tre lager.
  2. Vispa philadelphiaost och smör i en stor skål i ungefär tre till fem minuter med elvisp. Tillsätt socker, sirap och vanilj i omgångar tills du har fått en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka en timme (men helst inte längre) för att få rätt konsistens innan du använder den.
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Fyllning:
Smuldeg:
Portioner:
Instruktioner
Fyllningen:
  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Ner med dessa finfina bitar i en ugnsfast form.
  3. Strö över kanel och socker, blanda runt ordentligt så att alla äppelbitar är lite fint kanelbruna.
Smuldeg:
  1. Sätt på ugnen på 200°.
  2. Nu får du blanda ihop smulorna: mjöl, socker, citronskal och kokos.
  3. Äntligen! Häll över det smälta smöret och goffa ihop till grynig massa.
  4. Massan strösslar du över äpplena och gräddar i 20 minuter.
  5. Duka fram med vaniljsås eller halvsmält gräddglass.
Raffiga Rosmarinäpplen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Häpnadsväckande hur något så enkelt kan smaka så mycket. Lite äpplen, ett par sköna nypor rosmarin, sista skvätten grädde och ja, skjuts in i munnen.
Portioner
4
Portioner
4
Raffiga Rosmarinäpplen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Häpnadsväckande hur något så enkelt kan smaka så mycket. Lite äpplen, ett par sköna nypor rosmarin, sista skvätten grädde och ja, skjuts in i munnen.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Kör så det ryker! Smält smöret i stekpannan och när det är gjort puttar du ner äppelskivorna och strör över sockret, så där gottigott så det bränns och smälter lite.
  2. Vänd på äpplena och så här håller du på tills alla äppelskivor är stekta och klara.
  3. Nu tar du upp äpplena! Släng ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låt det rassla till lite och sen på med grädden.
  4. Släng ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låt det rassla till lite och sen på med grädden.
  5. Ett litet uppkok så det hela bli så där underbart koligt, ja sen häller du kolagottet över äpplena och avnjuter med lite vaniljglass. Gott!
  6. Väldigt gott blir det att ta fram glassen en stund innan du ska äta så den smälter lite, och så pudrar du aningens muskotnöt över glassen, rör om och äter till.
Äpplen en pappiotte...
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska. Åh detta är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!
Äpplen en pappiotte...
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska. Åh detta är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skala dina äpplen ett i taget så att de inte hinner bli bruna och fula. Tag bort kärnhus, stjälk och ställ sedan ned äpplet på bakplåtspappersrundeln med plattaste sidan nedåt. Pressa lite citronsaft över äpplet och klicka sedan ned smöret i hålet där kärnorna satt.
  2. Tryck ned den halva vaniljstången i hålet och häll sedan sockret över.
  3. Vik upp bakplåtspappret och knyt ihop med ditt grässtrå (eller lite hushållssnöre).
  4. Ställ äpplena i en ugnsfast form och låt dem gå i ugnen på 170 grader i ungefär 20 minuter. Stick äpplet med en sticka och känn om det är klart, stickan skall gå igenom, men äpplet skall fortfarande vara lite fast. Öppna paketet och häll genast på en klick kardemummakräm och ät med andakt.
Fruktwok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Perfekt efter en het wok eller när du bara är sugen på något riktigt gott.
Fruktwok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Perfekt efter en het wok eller när du bara är sugen på något riktigt gott.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Låt smöret smälta i en wokpanna av gjutjärn (om wokpannan lyser med sin frånvaro tar du en stekpanna).
  2. Låt saffranet komma loss i smöret. Ja! I med alla frukterna.
  3. Sockra och salta. När frukterna är varma och aningens mosiga men ändå fasta serverar du dem med riktigt god vaniljglass.