i ättika – Husmorsorna

 

 

Inlagda rödbetor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är ett recept på s.k picklade rödbetor. Det går att pickla nästan allt, och det är dessutom ruggigt gott. Prova med rödlök, morötter, lökar eller ja varför inte rödbetor?!
Inlagda rödbetor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är ett recept på s.k picklade rödbetor. Det går att pickla nästan allt, och det är dessutom ruggigt gott. Prova med rödlök, morötter, lökar eller ja varför inte rödbetor?!
Ingredienser
  • 1kg olika färger om du får tag på det rödbetor
Lag
Portioner:
Instruktioner
  1. Tvätta och rensa betorna.
  2. Koka dem i cirka 15-20 minuter i vatten så att de blir mjuka.
  3. Skölj dem direkt i kallt vatten, och dra sedan av skalet med händerna.
  4. Lägg betorna i en fin, ren glasburk.
  5. Koka upp lagen, låt den svalna en smula och häll den sedan över rödbetorna. Förvara svalt eller ät, det gör du som du vill.
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Kolamaränger
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med marängerna! Dessa små beiga skapelser smakar lite som seg kola och är fantastiska till en klassisk hovdessert. Pytsa ner allt i en stor plastskål. (Äggvitorna, muskovadosockret och ättikan.)
  2. Vispa, vispa, vispa och vispa lite till, tills det är som en beigevit massa som vägrar lämna skålen.
  3. Då är det dags! Klicka ut små eller stora maränger på en plåt (stora blir segare, små blir torrare). In i ugnen på 100°, i en timme.
  4. Låt marängerna stå kvar efter att du stängt av ugnen och stå tills sig en kvart i eftervärmen.
  5. Nu varvar du bara allt det goda och avslutar med att strö den flagade mandeln on the top.