Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr

    Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det

Morotskladdis

Morotskladdkaka. Foto: Jenny Grimsgård

Om du skulle åka till Portugal och börja prata om morötter (ja, varför inte – det kan väl vara trevligt?) skulle många portugiser nicka lyckligt och sedan börja prata om frukt. ”Vadå frukt?”, kanske du skulle tänka. ”Här står jag och pratar om grönsaker och så börjar portugiserna yla om frukt.” Om detta problem skulle uppstå kan vi snabbt förklara att det inte är något konstigt med det. För i Portugal ÄR morot en frukt. En underbart söt frukt som de bland annat gör en väldigt lyxig morotssylt av. Här i Sverige ses morötter som kaninföda. Men nu kanske det är så att vi vill vara kaniner. Gärna portugisiska kaniner i ett hav av frukt! (Morötter alltså.) Det vi ska baka nu är alltså inte en morotskaka – det är en fruktkaka. I alla fall i Portugal. Hur som helst: Var du än behagar avnjuta denna kaka så lovar vi att den är alldeles underbar!

Blåbärsmuffins från Magnolia Bakery i New York

Det här är en variant på blåbärsmuffins som inte är så söta, receptet kommer Magnolia Bakery i New York.

Våfflor

Banan-, choklad- och kaffekaka

Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.

Top