i bananer – Husmorsorna
Africana
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland kan currysuget komma över en, då är Africana en av de bästa rätterna att göra. På bilden har jag använt grillad kyckling men det fungerar bra med fläskfilé också om du hittar en bra en.
Africana
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland kan currysuget komma över en, då är Africana en av de bästa rätterna att göra. På bilden har jag använt grillad kyckling men det fungerar bra med fläskfilé också om du hittar en bra en.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs fläskfilén i smör och salta och peppra. Lägg den i en ugnsfast form.
  2. Stek bananskivorna hastigt och lägg ut dem över köttet.
  3. Vispa grädden och blanda i curryn. Bred currygrädden över köttet och bananerna. Nu får allt åka in i ugnen i 200° i 20 minuter.
  4. Under tiden kokar du ris och ställer fram små skålar med kokos, russin, jordnötter och mango chutney så att man får den där riktiga 70-talskänslan.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt, blanda ner bananerna och vispa lite till så att det inte är några stora bitar i smeten.
  3. Ner med choklad, smör, kaffe och grädde, vispa lite till.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll den sedan i en smörad och bröad sockerkaksform (cirka 1,5 liter)
  5. Låt kakan gå i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills din kaksticka är torr när du pickat kakan.
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Kolamaränger
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med marängerna! Dessa små beiga skapelser smakar lite som seg kola och är fantastiska till en klassisk hovdessert. Pytsa ner allt i en stor plastskål. (Äggvitorna, muskovadosockret och ättikan.)
  2. Vispa, vispa, vispa och vispa lite till, tills det är som en beigevit massa som vägrar lämna skålen.
  3. Då är det dags! Klicka ut små eller stora maränger på en plåt (stora blir segare, små blir torrare). In i ugnen på 100°, i en timme.
  4. Låt marängerna stå kvar efter att du stängt av ugnen och stå tills sig en kvart i eftervärmen.
  5. Nu varvar du bara allt det goda och avslutar med att strö den flagade mandeln on the top.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Ingredienser
Kaka:
Glasyr:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen, bra jobbat my friend, och ställ det sen åt sidan.
  3. Hämta en ny skinande bunke och i den gojsar du ihop crème fraiche, mosade bananer, kaffe, valnötter och choklad, jo, du kan få provsmaka lite också.
  4. Så där ja, nu får du blanda ihop allt, både mjöl- och chokladröran.
  5. Häll upp i en smord form och låt den gräddas i 40 minuter.
  6. Under tiden vispar du ihop icingen.
Glasyr:
  1. Lätt som en plätt. Ner med allt i en bunke och tokvispa. Klart!
  2. När kakan har svalnat draperar du den i icing from heaven.
Fruktwok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Perfekt efter en het wok eller när du bara är sugen på något riktigt gott.
Fruktwok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Perfekt efter en het wok eller när du bara är sugen på något riktigt gott.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Låt smöret smälta i en wokpanna av gjutjärn (om wokpannan lyser med sin frånvaro tar du en stekpanna).
  2. Låt saffranet komma loss i smöret. Ja! I med alla frukterna.
  3. Sockra och salta. När frukterna är varma och aningens mosiga men ändå fasta serverar du dem med riktigt god vaniljglass.