i bär – Husmorsorna
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl blandade bär
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Ingredienser
Nötmaräng
Fyllning:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Nu ska du vispa äggvitorna till ett rejält hårt skum!
  3. Ner med sockret i en stråle och vispa på bara. Det ska bli stenhård maräng, helt enkelt.
  4. Blanda ihop mjöl och nötter i en egen skål, och vänd sedan försiktigt ner dem i marängen.
  5. Bred ut massan snyggt på en bakpappersklädd långpanna (smörj bakpappret väl med smör!) och strö sedan över mandelspånen.
  6. In i ugnen i en kvart ungefär. Inte längre! Då blir den svår att rulla.
  7. Stjälp upp kakan upp och ner på en handduk och dra av pappret försiktigt.
  8. Låt kakan kallna.
  9. Blanda grädde, vaniljsockret och de hackade bären, och smeta ut över kakan.
  10. Rulla försiktigt ihop, låt den stå och vila med skarven neråt.
  11. Garnera rullen ogenerat med vispad grädde och massor av färska goda bär.
  12. Skär sedan en sån stor bit du vill ha (eller ryck åt dig hela rullen för dig själv…)
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa grädden!
  2. Blanda sen i äggulorna och vaniljsockret, nu blir det en härligt ljusgul vaniljsmakande kräm som du ställer in i kylskåpet medan du fortsätter.
  3. Gojsa ihop bärbitarna med citronskal och florsocker.
  4. Tryck ihop två av bottnarna till en enda tjock botten.
  5. Klicka ut bärfyllningen ovanpå, riv en massa vit choklad och på med den sista botten.
  6. Och på den botten smetar du över all grädde.
  7. Garnera härligheten med skivade jordgubbar och ännu mer hyvlad vit choklad. Nu kan du imponera på vem som helst. Även på dig själv!
Mascarponekräm med skogsbär
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Att blanda snabba krämer och mousser känns så lyxigt, fast det är så flyhänt enkelt. En finfin kombo.
Portioner
4
Portioner
4
Mascarponekräm med skogsbär
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Att blanda snabba krämer och mousser känns så lyxigt, fast det är så flyhänt enkelt. En finfin kombo.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa mascarponeosten fluffig, sedan blandar du den med den vispade grädden så att den blir fluffig, snygg och tjock.
  2. Smaksätt med socker och citron, sedan kan du ställa krämen kallt.
  3. Under tiden blandar du bären med sockret och ställer även dem åt sidan ett litet tag.
  4. Precis innan servering lägger du upp 2 msk kräm och 2 msk bär per person i en fin skål. Pudra eventuellt lite florsocker och lite extra citronskal över bara för att det är så ruggigt snyggt.
Sven & Perryglass
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glass är gott! Glass med en massa topping till är ännu godare. Och detta är maxat gott! En bytta av din favoritglass (vi valde gräddvanilj, det är en skön bas) plocka fram massor av små skålar med diverse topping, som till exempel:
Portioner
4
Portioner
4
Sven & Perryglass
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glass är gott! Glass med en massa topping till är ännu godare. Och detta är maxat gott! En bytta av din favoritglass (vi valde gräddvanilj, det är en skön bas) plocka fram massor av små skålar med diverse topping, som till exempel:
Portioner
4
Portioner
4
Instruktioner
  1. Bra! Nu har du ett bord fullt av topping, ställ en stor mortel i mitten och sätt igång. Alla väljer vad de vill ha på glassen, mortlar det som behöver mortlas och njuter i fulla drag.