i bär – Sida 2 – Husmorsorna
Kalla moussen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här efterrätten ger dig kära läsare stort utrymme för egna initiativ (kul va!). Välj en annan sorts kvarg, andra bär och du har en helt annan mousse.
Portioner
4
Portioner
4
Kalla moussen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här efterrätten ger dig kära läsare stort utrymme för egna initiativ (kul va!). Välj en annan sorts kvarg, andra bär och du har en helt annan mousse.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Ta ALLA ingredienser och mixa med din stavmixer tills du får en halvfrusen sörja. Den lägger du ned i en tjusig liten skål och smular några valfria skorpsmulor över – et voilà – du har en ganska nyttig, men grymt god, efterrätt.
Pavlova för helvete!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här marängskapelsen gjorde en kock från Nya Zeeland på 1920-talet efter att Anna Pavlova, en mycket känd rysk balettdansös, hade besökt hans hemstad. Hon verkar ha gjort intryck för visst ser marängbottnen ut lite som en balettkjol? Originalet garneras med kiwi och jordgubbar, men du kan använda din fantasi och smak och blanda de bär eller frukter just du gillar.
Pavlova för helvete!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här marängskapelsen gjorde en kock från Nya Zeeland på 1920-talet efter att Anna Pavlova, en mycket känd rysk balettdansös, hade besökt hans hemstad. Hon verkar ha gjort intryck för visst ser marängbottnen ut lite som en balettkjol? Originalet garneras med kiwi och jordgubbar, men du kan använda din fantasi och smak och blanda de bär eller frukter just du gillar.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Om du också vill göra intryck sätter du ugnen på 225°.
  2. Vispa alla ingredienser (utom grädden och bären som är till garnering) tills smeten är hård och inte släpper bunken.
  3. Rita en rundel (ca 30 cm i diameter) på ett bakplåtspapper.
  4. Bred ut marängsmeten innanför rundeln och försök att få den rund och fin. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1 timme.
  5. Ta ut den och låt svalna. Klutta ut den vispade grädden över botten. Strö över de bär eller frukter du har valt. Ja, sedan kan du göra intryck på ungefär vem som helst.