i basilika – Husmorsorna
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att lägga tomaterna i en ugnsform och häll över balsamvinägern, en liten skvätt olja samt några söta nypor socker.
  2. Ugnsrosta tomaterna i 150 grader i ungefär 45 minuter. När de är skrynkliga och lite bruna är de klara, ta ut dem och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  3. Ta fram två bakplåtspapper och olja in dem lite, lägg på smördegsplattorna och pensla dem lite med olja. Låt dem gå cirka 5 minuter i ugnen för att få lite fras och färg.
  4. Ta ut dem och bred på den röda peston, sedan lägger du på tomaterna, champinjonerna och strör över chèvren. Sedan ska pizzan in i ugnen igen och gå där i ca 15 minuter på 225˚. Men passa noga så att inte pizzan bränns vid.
  5. När den kommer ut skär du den i snibbar och strör över basilika, parmesan, flingsalt, svartpeppar och lite olja. Mumma!
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten + buljongtärning och lägg i kycklingen hel.
  2. Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon.
  3. Låt koka i ca 1 timme medan du förlorar i TP mot något smart barn.
  4. Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål.
  5. De superkokta grönsakerna mixar du till en puré.
  6. Blanda till såsen av gräddfil, dill, pepparrot och vitlöksklyftor.
  7. Sila buljongen som är kvar och låt den kallna. Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  8. Rör ut maizena med 1 dl grädde och så ner med allt i soppan.
  9. Ta resten av grädden när du ändå håller på och så en skvätt sherry! Nu börjar det hända grejer! Låt soppan få ett hastigt uppkok innan du serverar den med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.
Tomatsallad med parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Servera gärna den här salladen till ugnsbakad, hel entrecôte. Det blir gudagott!
Tomatsallad med parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Servera gärna den här salladen till ugnsbakad, hel entrecôte. Det blir gudagott!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda tomater, rödlök, chili, basilikablad och parmesan.
  2. Blanda ihop dressingen och häll den över salladen. Tjipp, tjopp och njut!