i choklad – Husmorsorna
S'mores
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
När jag gör S’mores (förkortning av some more) så använder jag kex, mjölkchokladbitar eller After Eight och stora marshmallows som jag grillar tills de nästan rinner av pinnen. Men du! Akta tungan för man bränner sig jättelätt.
Portioner
1person
Portioner
1person
S'mores
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
När jag gör S’mores (förkortning av some more) så använder jag kex, mjölkchokladbitar eller After Eight och stora marshmallows som jag grillar tills de nästan rinner av pinnen. Men du! Akta tungan för man bränner sig jättelätt.
Portioner
1person
Portioner
1person
Ingredienser
Portioner: person
Instruktioner
  1. Grilla marshmallowsen på lagom avstånd från grillen så att den blir mjuk på insidan och frasig men ej bränd på utsidan.
  2. Lägg upp dina kex och placera chokladen på ett av kexen.
  3. När marshmallowsen är färdig lägger du den på chokladbiten och trycker till med kexen.
  4. Ät försiktigt!
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt, blanda ner bananerna och vispa lite till så att det inte är några stora bitar i smeten.
  3. Ner med choklad, smör, kaffe och grädde, vispa lite till.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll den sedan i en smörad och bröad sockerkaksform (cirka 1,5 liter)
  5. Låt kakan gå i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills din kaksticka är torr när du pickat kakan.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Mer vispning! Vispa sedan ned ost, grädde, oboy, kakao och ställ det sedan åt sidan.
  3. Tag fram en snygg form som tål att stå i kylskåpet, blanda kaffe med likör (eller apelsinsaft) och sedan börjar byggandet. Tiramisù-bygget!
  4. Doppa en kaka i taget i vätskan och lägg dem sida vid sida … (nu började vi plötsligt nynna på Ebba Gröns ”Staten och kapitalet”) … nåväl, sida vid sida lägger du iallafall kakorna och när du har ett lager så kletar du över hälften av chokladsmeten.
  5. Lägg till lite flera kex och sedan toppar du med chokladsmet igen.
  6. Nu så ska du visa prov på stort tålamod för ju längre hela baletten står i kylen desto godare blir det, helst över natten.
  7. När du inte klarar att vänta längre så river du lite choklad över härligheten och sedan är det bara att käka.
Fransk chokladtårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Fransmännen kan sina saker. Som att man aldrig ska snåla med smör och grädde, det är regel nummer ett i frankofilernas facit. Denna tårta är toppfransk på detta sätt. Massa smör i tårtan, och massor av grädde till… Tack Frankrike!
Fransk chokladtårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Fransmännen kan sina saker. Som att man aldrig ska snåla med smör och grädde, det är regel nummer ett i frankofilernas facit. Denna tårta är toppfransk på detta sätt. Massa smör i tårtan, och massor av grädde till… Tack Frankrike!
Ingredienser
Chokladganache:
Portioner:
Instruktioner
  1. Tjoffa på ugnen på 200°.
  2. Medan den blir varm och god smälter du chokladen och smöret tillsammans i en kastrull.
  3. Nu ska du få vispa också! Ägg och socker vispas pösigt tillsammans. Ställ åt sidan.
  4. Nu blandar du ihop mjölet och bakpulvret.
  5. Fint. Nu ska allt få gifta sig med varandra! Choklad, äggfluff och mjöl! Nötterna också!
  6. Smörj och bröa formen, ner med härliga smeten (ja, smaka lite, den är god!) och in i ugnen. 20–25 minuter räcker gott, den ska vara kladdig i mitten.
  7. När detta är gjort ska den få svalna och sätta sig lite. Under tiden gör du chokladganachen (sök på chokladganache så kommer du få fram receptet) för det är tårtans klänning kan man säga.
  8. Bred ganachen över tårtan låt den stelna en smula.
  9. Sedan är det bara att avnjuta denna tunga, underbara chokladtårta med lättvispad grädde.
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Ingredienser
Till själva kakformen:
Två glassar som fyllning:
Eller två andra glassar som fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Till själva kakformen:
  1. Till själva kakformen:
  2. Klä den rundade skålen med plastfolie.
  3. Sedan skär du ca 2 cm tunna skivor av kakan och klär skålen invändigt med dem, det är riktigt roligt!
  4. Pensla med likören du valt. Spara lite kaka till ”botten” sen.
  5. Gör gärna två olika glassar med olika färger, det blir snyggt när du skär upp tårtan, och gott …
Två glassar som fyllning:
  1. Dela upp glassen i två skålar, ungefär 1,5 liter i varje.
  2. I den ena bunken blandar du glassen med pistagenötter, riven choklad och kanel. I den andra gör du saffransglass.
  3. Lös först upp saffranet i likören.
  4. Blanda ner saffransröran i glassen. Rör, rör. Mmmmm.
Eller två andra glassar som fyllning:
  1. Blanda hallonen med vaniljglass i en bunke.
  2. Och pistageglassen med den rivna chokladen i en annan bunke.
  3. Nu fyller du din kakskål med glass. Ett lager pistageglass och ett lager saffransglass. (Eller de två andra glassarna.)
  4. Och så avslutar du med ett lock av kaka överst, så ingen glass syns.
  5. Sedan ska hela paketet in i frysen över natten. Ställ den med något tungt över, så den pressas ihop. Ta ett par rejäla fiskblock eller vad du nu kan tänkas ha för tungt i din frys.
  6. Och nu har det gått en natt och det börjar bli dags att äta dessert.
  7. Dags att smälta chokladen! Smält den i vattenbad tillsammans med lite smör, så att den blir vackert glansig.
  8. Upp med tårtan ur frysen. Stjälp upp den på ett fat, och låt chokladen rinna vackert över tårtan.
  9. Så, bara att servera och njuta!