i citroner – Husmorsorna
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Ingredienser
Maräng:
Gräddsmet:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa äggvitan och sockret till en fast marängsmet.
  2. Rör sedan ihop grädden, kesellan och limecurden.
  3. Vänd försiktigt ned marängen i gräddsmeten och riv till sist ned lite citronskal i smeten. Lätta händer, min vän!
  4. Skär försiktigt av en bit av botten på citronerna så de står stadigt på jorden. Skär även av toppen av citronerna, så du får en snygg liten hatt.
  5. Nu gröper du försiktigt ur fruktköttet, fyller sedan frukterna med smeten och ställer dem stadigt på en bricka som tål frysen.
  6. Ställ citronerna i frysen i minst 3 timmar, servera med frysta hallon och sikta florsocker över innan servering. Detta är himmelskt för öga och mun och hjärta! (hur många gånger kan man skriva fryst i ett litet recept)
  7. Har du bråttom kan du köra den här snabbvarianten: Blanda ihop 1,5 dl vispad grädde, en burk mascarpone och 1,5 dl limecurd. Ja, och sedan är det bara att skära ur fruktköttet och fylla citronerna med smeten enligt ovan. Tjoflöjt!
Humlans maränghymn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Som en liten sommarfjäril är denna tårta. Lätt, luftig, vacker och söt. Fladdrar på lätta vingar genom ljumma sommardagar och lägger sig på just ditt trädgårdsbord. Vilken oändlig tur.
Humlans maränghymn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Som en liten sommarfjäril är denna tårta. Lätt, luftig, vacker och söt. Fladdrar på lätta vingar genom ljumma sommardagar och lägger sig på just ditt trädgårdsbord. Vilken oändlig tur.
Ingredienser
2 marängbottnar:
Blåbärs- och citronfyllning:
Portioner:
Instruktioner
2 marängbottnar:
  1. Sätt på ugnen på 175°.
  2. Ner med alla ingredienser i en stor, torr och nydiskad skål. Vispa som besatt i minst en kvart, marängen ska bli styv och blank!
  3. Rita 2 st ringar (ca 23 cm i diameter) på bakplåtspapper och kleta ut marängsmeten i dessa ringar.
  4. Nu ska här gräddas. Först gräddar man bottnarna i 10 minuter på 175°, sedan sänker man värmen och gräddar vidare i 50 minuter i 150°.
  5. Sedan kan bottnarna stå på ett torrt ställe och vänta på fyllningen i flera dagar. Om du kan hålla dig så länge …
Blåbärs- och citronfyllning:
  1. Vispa grädden ganska hårt och blanda ned de andra ingredienserna, rör om så att allt blandar sig fint.
  2. Bred ut hälften av fyllningen mellan bottnarna och resten ovanpå.
  3. Garnera med blåbär, och varför inte några vackra getingar på ståltråd?
Fläderblomschampagne (egen gjord bubblig dricka) med blommiga isbitar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Fläderblomschampagne (egen gjord bubblig dricka) med blommiga isbitar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Häll det kokande vattnet i en hink eller en stor syltkastrull, tillsätt socker och rör om tills sockret har löst sig helt.
  2. Tillsätt sedan den kalla vatten, fläderblommorna, vinägern och citronskal och saft. Rör om ordentligt och låt sedan blandningen svalna.
  3. När den är helt sval häller du ned jästen och lägg på locket eller täcker hinken med en handduk.
  4. Låt drickan stå svalt och jäsa i 2-4 dagar och kika lite på den då och då. Så fort den känns lite spritslig så är den klar.
  5. Häl upp champagnen på rena kokade glasflaskor med ordentlig knäppkork. Var noga med att lämna ungefär 5 cm tomt upp till locket så att gasen får utrymme att expadera. Om du häller drickan på plastflaskor är det jätteviktigt att du håller noga koll på dem så att de inte exploderar. Det blir bra tryck i den här drickan. Servera den iskall med jordgubbar och citronskivor i.