i citronskal – Husmorsorna
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Fyllning:
Smuldeg:
Portioner:
Instruktioner
Fyllningen:
  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Ner med dessa finfina bitar i en ugnsfast form.
  3. Strö över kanel och socker, blanda runt ordentligt så att alla äppelbitar är lite fint kanelbruna.
Smuldeg:
  1. Sätt på ugnen på 200°.
  2. Nu får du blanda ihop smulorna: mjöl, socker, citronskal och kokos.
  3. Äntligen! Häll över det smälta smöret och goffa ihop till grynig massa.
  4. Massan strösslar du över äpplena och gräddar i 20 minuter.
  5. Duka fram med vaniljsås eller halvsmält gräddglass.
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.
  2. Blanda färsen, ner med persilja, parmesan samt citronskal och arbeta smeten.
  3. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 15 minuter. Lägg ner köttbollarna i Anettes bästa tomatsås och servera med nykokt spagetti och färsk parmesanost.
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop allt till tårtan med den vispade grädden och häll upp i vacker form.
  2. Skjuts in i frysen, låt den lilla godbiten stå där tills den frusit.
  3. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat bröd. Underbart!