i crème fraîche – Husmorsorna
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Ingredienser
Deg:
Laxfyllning:
Köttfärsfyllning:
Portioner:
Instruktioner
Deg:
  1. Smula sönder jästen i bunken, rör ut den med några matskedar av mjölken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen, till sätt salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa i ca 1 timma.
  2. Undertiden gör du fyllningen.
Laxfyllning:
  1. Hacka de kokta äggen och blanda med småbitar av lax, hackad dill, majonäs och gräddfilen. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Köttfärsfyllning:
  1. Fräs köttfärsen, vitlök och löken i smör, krydda med valfri krydda och blanda i creme fraichen smaksätt med salt och peppar.
  2. Kavla ut degen och ta sedan ut runda kakor ca 12-15 cm i diameter ( lite större än en CD-skiva) Lägg en dryg matsked på varje rundel, tryck ihop NOGA och lägg sedan pirogen på en ugnsplåt och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 15 minuter.
Bröllopstårtan Amore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ska du gifta dig? Känner du någon som ska gifta sig? Eller vill du bara unna dig något riktigt, riktigt gott. Då ska du göra denna tårta. Den är så saftigt tung, så allt annat saftigt och tungt bara bleknar bort i jämförelse. Detta är tårtornas tårta. Och den är du värd minst en gång per år, helst flera.
Bröllopstårtan Amore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ska du gifta dig? Känner du någon som ska gifta sig? Eller vill du bara unna dig något riktigt, riktigt gott. Då ska du göra denna tårta. Den är så saftigt tung, så allt annat saftigt och tungt bara bleknar bort i jämförelse. Detta är tårtornas tårta. Och den är du värd minst en gång per år, helst flera.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smöret och sockret så att det blir vitt och fluffigt, det brukar ta 5 minuter.
  2. Bra jobbat. Nu vispar du ner ett ägg i taget i fluffet och ställer sedan detta åt sidan ett tag.
  3. Rafsa fram ytterligare en liten skål, där i blandar du röd karamellfärg, kakao och vaniljsocker.
  4. Detta ska sedan blandas ordentligt in i smeten, men vänta ett litet tag till. Snart ska du få blanda.
  5. Sikta mjölet så att det blir fluffigt.
  6. Blanda sedan salt och crème fraiche med varandra och rör ner mjölet.
  7. Nu ska du få tok-blanda! Blanda ned innehållet från de två skålarna om vartannat i den röda smeten. Nu har du blandat färdigt för den här gången.
  8. Nu kommer vi till det unika med den här tårtan: joxa ihop äppelcidervinäger med bakpulver i en liten skål.
  9. Skjutsa ner bubblet i smeten och rör om ordentligt. Du får en tung röd smet.
  10. Pytsa nu ner smeten i två olika stora smörade springformar och låt den stora gå i ugnen i ungefär 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, kakan måste vara helt torr i mitten.
  11. När de färdiggräddade kakorna är svala och torra så delar du dem på mitten och fyller dem med white chocolate cream cheese filling (se receptet på white chocolate cream cheese filling)
  12. Viktigt! När vi gjorde bröllopsvarianten så gjorde vi TVÅ satser smet. Om du inte har en ugn där formarna får plats samtidigt måste du dela upp smeten och göra den i omgångar. För om kaksmetsstackaren får stå och vänta för länge på att hoppa in i ugnen blir kakan torr och tråkig sen.
Rosa rabarbercheesecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Anettes paraddessert under sommaren. Flera gånger har vi suttit under hennes äppelträd de där nästan vemodigt vackra sommarkvällarna och slukat denna ljuvliga cheesecake. Gör så du med.
Rosa rabarbercheesecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Anettes paraddessert under sommaren. Flera gånger har vi suttit under hennes äppelträd de där nästan vemodigt vackra sommarkvällarna och slukat denna ljuvliga cheesecake. Gör så du med.
Ingredienser
Botten:
Det rosa på slutet:
Topping:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt på ugnen på 175°.
  2. Blanda smör och kakor och tryck ut i en springform.
  3. Förgrädda den goda botten i ca 10 minuter medan du gör fyllningen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt, smaka lite också, det är så gott.
  5. Rör i alla andra fyllningsingredienser.
  6. Nu får du äntligen bre smeten över botten och grädda i ugnen i drygt 40 minuter, eller tills fyllningen har stannat. Låt godingen svalna.
  7. Nu ska du fiffa ihop ingredienserna till toppingen och bre ut det gottet över den avsvalnade kakan.
  8. Grädda i ugnen blott 5 minuter.
  9. Ut med kakan och låt den svalna helt. Allt det här kan du göra i förväg, helst dagen före partyt. Kakan blir bara godare om den får stå nån dag i kylen.
  10. Minst en timme före servering gör du det rosa på slutet.
  11. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och värm rabarberkompotten under tiden i en kastrull.
  12. Krama ur vattnet ur gelatinet.
  13. Dra rabarberkompotten av plattan och rör ut gelatinet i den varma kompotten tills det löser upp sig helt.
  14. Ta en sked och skopa försiktigt gelén över kakan, så att den täcker hela ytan.
  15. Låt gelén svalna och servera kakan, som är både ljuvlig och snygg! Precis som du!
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Ingredienser
Kaka:
Glasyr:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen, bra jobbat my friend, och ställ det sen åt sidan.
  3. Hämta en ny skinande bunke och i den gojsar du ihop crème fraiche, mosade bananer, kaffe, valnötter och choklad, jo, du kan få provsmaka lite också.
  4. Så där ja, nu får du blanda ihop allt, både mjöl- och chokladröran.
  5. Häll upp i en smord form och låt den gräddas i 40 minuter.
  6. Under tiden vispar du ihop icingen.
Glasyr:
  1. Lätt som en plätt. Ner med allt i en bunke och tokvispa. Klart!
  2. När kakan har svalnat draperar du den i icing from heaven.
Jordgubbstrifle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Snabbare blir det nästan inte, snyggt är det också och ljuvligt gott. Perfekt för dig och fjärrkontrollen, men lika perfekt när du har eminenta gäster på besök. Ingen bangar en trifle!
Portioner
4
Portioner
4
Jordgubbstrifle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Snabbare blir det nästan inte, snyggt är det också och ljuvligt gott. Perfekt för dig och fjärrkontrollen, men lika perfekt när du har eminenta gäster på besök. Ingen bangar en trifle!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda kesellan och crème fraichen först.
  2. Sen får du rensa bären och skära dem i skivor om de är stora.
  3. Strössla lite flingor i botten på ditt glas, lite kesellakräm över det, sedan lite bär och så lite flingor igen. Så håller du på tills alla ingredienser är slut och du har nått toppen på glaset. Spara några bär till garnering (om du bryr dig om den saken för stunden) och sikta lite florsocker över, bara för att det blir så himla snyggt.
  4. Ställ svalt en liten stund om du orkar vänta, eller skit i det och smaska i dig direkt.