i dill – Husmorsorna
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Ingredienser
Deg:
Laxfyllning:
Köttfärsfyllning:
Portioner:
Instruktioner
Deg:
  1. Smula sönder jästen i bunken, rör ut den med några matskedar av mjölken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen, till sätt salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa i ca 1 timma.
  2. Undertiden gör du fyllningen.
Laxfyllning:
  1. Hacka de kokta äggen och blanda med småbitar av lax, hackad dill, majonäs och gräddfilen. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Köttfärsfyllning:
  1. Fräs köttfärsen, vitlök och löken i smör, krydda med valfri krydda och blanda i creme fraichen smaksätt med salt och peppar.
  2. Kavla ut degen och ta sedan ut runda kakor ca 12-15 cm i diameter ( lite större än en CD-skiva) Lägg en dryg matsked på varje rundel, tryck ihop NOGA och lägg sedan pirogen på en ugnsplåt och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 15 minuter.
Smörgåstårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smörgåstårta har fått en lite töntig stämpel, men är det coolaste som finns. Att blanda allt man har med majonnäs och lägga på bröd är ju helt wild and crazy. Anette och jag ÄLSKAR smörgåstårtor. Den här hittade hon i sin mormors Hemmets Journal, smörgåstårtornas mecka. Tårtan är smaskig som tusan – en riktig festtårta (och du, livet är en fest!). Bjud alla kompisar, grannar, hundar, katter, tanter och dagisbarn – alla älskar smörgåstårta. Och de som inte gör det får stanna hemma och ha tråkigt.
Smörgåstårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smörgåstårta har fått en lite töntig stämpel, men är det coolaste som finns. Att blanda allt man har med majonnäs och lägga på bröd är ju helt wild and crazy. Anette och jag ÄLSKAR smörgåstårtor. Den här hittade hon i sin mormors Hemmets Journal, smörgåstårtornas mecka. Tårtan är smaskig som tusan – en riktig festtårta (och du, livet är en fest!). Bjud alla kompisar, grannar, hundar, katter, tanter och dagisbarn – alla älskar smörgåstårta. Och de som inte gör det får stanna hemma och ha tråkigt.
Ingredienser
Fyllning 1:
Fyllning 2:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Rör ihop majonnäs och crème fraîche till fyllning 1. Rör ner lax och räkor och hackad dill.
  2. Rör ihop majonnäs och crème fraîche till fyllning 2. Låt tonfisken rinna av och mosa den lite. Rör ner den och chilisås, senap och hackad dill. Smaka av.
  3. Lägg ut tre brödskivor som botten. Fördela hälften av fyllning 1 över dem.
  4. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden och tryck till – lite som att bygga lego!
  5. Bred fyllning 2 över brödskivorna och strö över hackade ägg.
  6. Lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de första. Bred resten av fyllning 1 över och täck med de sista brödskivorna på andra ledden.
  7. Tryck till. Svep in tårtan i plastfolie och ställ den kallt några timmar, gärna över natten.
  8. Rör ihop majonnäs och crème fraîche till garneringen och bred över och runtom hela tårtan. Gör små laxrosor och garnera tårtan som på bilden eller efter din egen fantasi.
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten + buljongtärning och lägg i kycklingen hel.
  2. Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon.
  3. Låt koka i ca 1 timme medan du förlorar i TP mot något smart barn.
  4. Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål.
  5. De superkokta grönsakerna mixar du till en puré.
  6. Blanda till såsen av gräddfil, dill, pepparrot och vitlöksklyftor.
  7. Sila buljongen som är kvar och låt den kallna. Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  8. Rör ut maizena med 1 dl grädde och så ner med allt i soppan.
  9. Ta resten av grädden när du ändå håller på och så en skvätt sherry! Nu börjar det hända grejer! Låt soppan få ett hastigt uppkok innan du serverar den med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop allt till tårtan med den vispade grädden och häll upp i vacker form.
  2. Skjuts in i frysen, låt den lilla godbiten stå där tills den frusit.
  3. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat bröd. Underbart!