i farinsocker – Husmorsorna

 

 

Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Ingredienser
Kakan
Topping
Portioner:
Instruktioner
Kakan
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och bröa två springformar (22 cm i diameter). Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakan hel när den är klar.
  2. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
  4. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt emellan. Häll sedan i de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker. Vänd till sist ner äppelbitarna och fördela smeten mellan de två kakformarna.
  5. Grädda i 40–45 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den. Låt kakorna svalna helt innan du lägger på toppingen.
Topping
  1. Syrligheten hos philadelphiaosten i kombination med den söta kolan ger en underbar smak. Receptet räcker till en tårta med två eller tre lager.
  2. Vispa philadelphiaost och smör i en stor skål i ungefär tre till fem minuter med elvisp. Tillsätt socker, sirap och vanilj i omgångar tills du har fått en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka en timme (men helst inte längre) för att få rätt konsistens innan du använder den.
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Ingredienser
Maräng:
Gräddsmet:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa äggvitan och sockret till en fast marängsmet.
  2. Rör sedan ihop grädden, kesellan och limecurden.
  3. Vänd försiktigt ned marängen i gräddsmeten och riv till sist ned lite citronskal i smeten. Lätta händer, min vän!
  4. Skär försiktigt av en bit av botten på citronerna så de står stadigt på jorden. Skär även av toppen av citronerna, så du får en snygg liten hatt.
  5. Nu gröper du försiktigt ur fruktköttet, fyller sedan frukterna med smeten och ställer dem stadigt på en bricka som tål frysen.
  6. Ställ citronerna i frysen i minst 3 timmar, servera med frysta hallon och sikta florsocker över innan servering. Detta är himmelskt för öga och mun och hjärta! (hur många gånger kan man skriva fryst i ett litet recept)
  7. Har du bråttom kan du köra den här snabbvarianten: Blanda ihop 1,5 dl vispad grädde, en burk mascarpone och 1,5 dl limecurd. Ja, och sedan är det bara att skära ur fruktköttet och fylla citronerna med smeten enligt ovan. Tjoflöjt!
Evas mammas amerikanska rabarberpaj
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det finns en Eva, som har en mamma som gör en totalt underbar rabarberpaj, som i sin tur är från USA. Och här är den, det är den bästa rabarberpaj som uppbringas kan.
Evas mammas amerikanska rabarberpaj
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det finns en Eva, som har en mamma som gör en totalt underbar rabarberpaj, som i sin tur är från USA. Och här är den, det är den bästa rabarberpaj som uppbringas kan.
Ingredienser
Fyllning:
Knäcktopp:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop alla nya godsaker och häll över fyllningen.
  3. Njut lite av bara åsynen, sen ska den in i ugnen i 45 minuter.
  4. Sluka den med glass eller vaniljgrädde.