i grädde – Husmorsorna
Anettes Rapsgrisrecept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Rimmad Jerkmarinerad långbakad fläsksida med saltbakad och friterad sötpotatis, majskräm, Piemento de padrones och het fruktsalsa. Det här är ett långt recept och rätten tar lite tid att göra, men räds inte för det blir galet gott så sätt fart och prova nu vettja!
Anettes Rapsgrisrecept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Rimmad Jerkmarinerad långbakad fläsksida med saltbakad och friterad sötpotatis, majskräm, Piemento de padrones och het fruktsalsa. Det här är ett långt recept och rätten tar lite tid att göra, men räds inte för det blir galet gott så sätt fart och prova nu vettja!
Ingredienser
Fläsket
Jerkkrydda
Saltbakad sötpotatis
Majskräm
Padrones de piemento
Het fruktsalsa
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att klappa in 1 dl socker och 1 dl salt i köttet. Lägg det på en ugnsfast form med kant, plasta in det och och ställ in det i kylen över natten. På morgonen torkar du bort överskottet av salt/socker blandningen och häller bort vätskan som bildats i formen. Nu är det dags att marinera.
  2. Det finns en färdig jerkkrydda i butikshyllorna men det är roligare att blanda själv och inte alls speciellt svårt.Tjoffa ihop alla ingredienser till jerkmarinaden i en plastpåse, lägg ned köttet där och låt det ligga och gotta sig i kylskåpet i sin kryddpåse, helst hela dagen, men det funkar med en timme eller två också.
  3. När köttet är färdigmarinerat skall det gå i 175 graders ugn tills det har 62 grader i innertemperatur. Samtidigt som köttet skall sötpotatisen saltbakas, så lägg 4 stycken sötpotatisar i en ugnsform och häll på grovsalt tills det täcker potatisarna. Tag ut köttet och ställ det åt sidan.
  4. Tag även ut sötpotatisen och knäck och borsta bort saltet. Riv potatisarna i mindre bitar, men var noga med att alla små bitar har lite skal på sig. Det är där den salta goda smaken sitter. Lägg potatisbitarna åt sidan ett tag.
  5. Värm oljan till 180 grader och lägg i sötpotatisbitarna, låt dem ligga i oljan tills de har blivit lite gyllenbruna på kanterna. Ta upp dem, lägg dem på en handuk eller ett papper att torka av lite.
  6. Nu till majskrämen: häll ner ingredienserna i en kastrull och koka upp tills vätskan kokat bort lite granna. Tag av kastrullen från värmen och sila av grädden, men OBS! spar den! Mixa majsen och späd med grädden tills du har en lagom tjock kräm. Den skall vara som majonnäs i konsistensen ungefär. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vitvinsvinäger och ställ åt sidan.
  7. Fräs piementon i lite olja i en galet varm stekpanna, tills de blivit bubbliga och svarta i skinnet. Ställ åt sidan.
  8. Nu till fruktsalsan (den kan du egentligen göra så tidigt som möjligt för ju längre den står desto godare blir den) Blanda först vinägretten och vänd sedan ner alla ingredienser i den, smaka av med salt och peppar och låt stå tills du är reda till att lägga upp.
  9. Innan servering, skär du upp köttet i fyrkantiga portionsbitar. Slänger ner det i frityroljan i någon minut så att fettet blir frasigt och hett.
  10. Lägg upp köttet på en tallrik eller på en skärbräda, servera med alla tillbehör och njut!

 

 

 

Puppy-love-Lumumba
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
En lumumba på mitt sätt med en liten lakritstvist.
Puppy-love-Lumumba
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
En lumumba på mitt sätt med en liten lakritstvist.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Häll varm choklad och rom i ett värmetåligt glas, toppa med grädde och riven choklad.
  2. Drick och kyss någon du gillar!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl blandade bär
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Klä en 2 liters form med löstagbar kant med den färdiga smördegen.
  2. Skiva potatisen tunnt lägg den åt sidan.
  3. Vispa i hop resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt, potatisen suger åt sig mycket av smakerna.
  4. Lägg i potatisen i smördegsformen, häll över äggstanningen och lägg osten över. Tryck till så att all potatis ligger under ost och äggstanning.
  5. Grädda den på nedersta falsen i 200 grader varm ugn i ca 1 timme eller tills stanningen har stannat.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt, blanda ner bananerna och vispa lite till så att det inte är några stora bitar i smeten.
  3. Ner med choklad, smör, kaffe och grädde, vispa lite till.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll den sedan i en smörad och bröad sockerkaksform (cirka 1,5 liter)
  5. Låt kakan gå i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills din kaksticka är torr när du pickat kakan.