i gul lök – Sida 2 – Husmorsorna
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Ingredienser
Musslorna:
Bechamelsås:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Musslorna:
  1. Börja med att göra rent dina musslor, skrubba dem ordentligt. Hacka det som ska hackas och lägg i skålar så där som proffsiga kockar gör på tv. Häll vatten, vin, persiljekvistar och vitlök i en stor kastrull. Låt det bli varmt och se sedan till dina musslor. Knacka försiktigt på dem som har öppnat sig. Om de stänger sig är de klara att slänga ner i kastrullen med vin och vatten. De som inte stänger sig kan du slänga! Låt sedan musslorna koka i 5–10 minuter. Häll av musslorna i ett durkslag men spar spadet, för det är en underbar buljong!
  2. Lägg upp musslorna. Dela dem och ta ur musselköttet. Spar den finaste delen av skalen, rengör ordentligt och lägg dem med undersidan nedåt på en bricka. Finhacka musselköttet och lägg det sedan åt sidan.
Bechamelsås:
  1. Laga en tjock bechamelsås. Smält smöret, ta det av värmen och vispa ner mjölet.
  2. Vispa sedan ner lite av mjölken i taget, ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen få ett uppkok så att den blir tjock och blank. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskot.
Fyllning:
  1. Gör nu fyllningen. Fräs alla grönsaker i oljan tills de är lagom mjuka och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt det hela småputtra på låg värme i 15 minuter tills fyllningen är ganska tjock.
  2. Häll i musselköttet, smaka av med salt, peppar, pimiento och lite socker.
  3. Fyll musselskalen till hälften med tomat- och musselröra, och lägg sedan på en matsked bechamelsås i varje musselskal.
  4. Vispa äggen och pensla alla fyllda musslor med ägg och strö sedan brödsmulor/panko överst.
  5. Häll nu olja i en djup stekpanna så att det blir 2–3 cm. Stek musslorna försiktigt med skalet uppåt tills de blir gyllene, ta upp dem med en sked och låt dem ligga och rinna av på ett papper. Servera direkt med tesked och citronskiva.
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.
  2. Blanda färsen, ner med persilja, parmesan samt citronskal och arbeta smeten.
  3. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 15 minuter. Lägg ner köttbollarna i Anettes bästa tomatsås och servera med nykokt spagetti och färsk parmesanost.
Ogräspaj
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ogräspaj
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Dra på ugnen på 200°. Börja med att göra pajdegen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Ner med kesellan och blanda till en slät deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. In i frysen i 20 minuter medan du pysslar vidare.
  3. Förgrädda pajen i 10 minuter. Under tiden sköljer du kirskål och nässlor så att sniglar och jox åker bort.
  4. Fräs sedan lök och vitlök och allt det gröna i smöret. Krydda och smaka av lite.
  5. Blanda ägg och mjölk i en skål och krydda lite även där. Ta ut pajskalet ur ugnen, grunda med det gröna och smula över getosten.
  6. Lägg tomaterna ovanpå och häll sist på äggstanningen. In i ugnen i 45 minuter. Njut ditt ogräs med en fin grönsallad.
Squashbiffar
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Squashbiffar
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna i näven och klämma åt flera gånger för allt vad tygen håller.
  2. Blanda sedan ihop allting utom oljan till en fin gegga. Provsmaka, smeten är god! Krydda.
  3. Forma små smarriga biffar. Hetta upp oljan i stekpannan och i med biffarna. Stek på medelhög värme tills de blir vackert guldbruna, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper så att oljan får rinna av. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltsatsiki.

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård


Grön snabb ärtsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Grön snabb ärtsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten och fond, släng i de frysta ärterna, löken och kryddorna.
  2. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Mixa soppan slät och i med grädden (3 dl).
  4. Låt soppan bli varm och smaka av igen.
  5. Blanda ingredienserna till pepparrotsgrädden (2 dl hårt vispad vispgrädde, riven pepparrot, salt och peppar) och toppa soppan med en fin klick. Om andan faller på kan du smaksätta din fina soppa med rivet citronskal och finhackad mynta.