i gula lökar – Sida 2 – Husmorsorna
Anettes bästa tomatsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den blir bara godare ju längre den kokar, och går att använda till i princip allt. Så gör en rejäl omgång!
Anettes bästa tomatsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den blir bara godare ju längre den kokar, och går att använda till i princip allt. Så gör en rejäl omgång!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa över det är du snäll).
  2. Lägg i tomatpurén som också vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta smakerna.
  3. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme.
  4. Dra av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.
Pappa Agis mozzarellasås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen.
Pappa Agis mozzarellasås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna.
  3. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
  4. I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
  5. Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia. Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
  6. När alla sitter redo vid bordet med rena händer (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni såsen med pastan. Avnjut den gärna med vitkålssallad.
Aprikapaprikawok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smaka dig fram och servera med ris till denna wok!
Aprikapaprikawok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smaka dig fram och servera med ris till denna wok!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i woken.
  2. Lägg i den röda curryn, vitlöken och citrongräset.
  3. Fräs ordentligt och rör om. I med kycklingen och låt den bli genomstekt. Allt ska vara ganska klart så att det går fort när grönsakerna ska i.
  4. Nu i med resten! Paprikor, lökar och såser! Smaka av, rör om, smaka av igen.
  5. Servera fort innan grönsakerna hinner bli sega. Det ska vara krispigt. Med ris till blir det toppen!
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten + buljongtärning och lägg i kycklingen hel.
  2. Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon.
  3. Låt koka i ca 1 timme medan du förlorar i TP mot något smart barn.
  4. Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål.
  5. De superkokta grönsakerna mixar du till en puré.
  6. Blanda till såsen av gräddfil, dill, pepparrot och vitlöksklyftor.
  7. Sila buljongen som är kvar och låt den kallna. Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  8. Rör ut maizena med 1 dl grädde och så ner med allt i soppan.
  9. Ta resten av grädden när du ändå håller på och så en skvätt sherry! Nu börjar det hända grejer! Låt soppan få ett hastigt uppkok innan du serverar den med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.