i hallon – Husmorsorna
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl blandade bär
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Ingredienser
Till själva kakformen:
Två glassar som fyllning:
Eller två andra glassar som fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Till själva kakformen:
  1. Till själva kakformen:
  2. Klä den rundade skålen med plastfolie.
  3. Sedan skär du ca 2 cm tunna skivor av kakan och klär skålen invändigt med dem, det är riktigt roligt!
  4. Pensla med likören du valt. Spara lite kaka till ”botten” sen.
  5. Gör gärna två olika glassar med olika färger, det blir snyggt när du skär upp tårtan, och gott …
Två glassar som fyllning:
  1. Dela upp glassen i två skålar, ungefär 1,5 liter i varje.
  2. I den ena bunken blandar du glassen med pistagenötter, riven choklad och kanel. I den andra gör du saffransglass.
  3. Lös först upp saffranet i likören.
  4. Blanda ner saffransröran i glassen. Rör, rör. Mmmmm.
Eller två andra glassar som fyllning:
  1. Blanda hallonen med vaniljglass i en bunke.
  2. Och pistageglassen med den rivna chokladen i en annan bunke.
  3. Nu fyller du din kakskål med glass. Ett lager pistageglass och ett lager saffransglass. (Eller de två andra glassarna.)
  4. Och så avslutar du med ett lock av kaka överst, så ingen glass syns.
  5. Sedan ska hela paketet in i frysen över natten. Ställ den med något tungt över, så den pressas ihop. Ta ett par rejäla fiskblock eller vad du nu kan tänkas ha för tungt i din frys.
  6. Och nu har det gått en natt och det börjar bli dags att äta dessert.
  7. Dags att smälta chokladen! Smält den i vattenbad tillsammans med lite smör, så att den blir vackert glansig.
  8. Upp med tårtan ur frysen. Stjälp upp den på ett fat, och låt chokladen rinna vackert över tårtan.
  9. Så, bara att servera och njuta!
Muffins med goklick
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är muffinsarnas kinderägg kan man säga. Det ser ut som en vanlig muffin, men inuti väntar en riktigt smarrig överraskning. Då pratar vi inte fula plastleksaker som man trampar på, utan något riktigt sött och gott.
Portioner
4
Portioner
4
Muffins med goklick
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är muffinsarnas kinderägg kan man säga. Det ser ut som en vanlig muffin, men inuti väntar en riktigt smarrig överraskning. Då pratar vi inte fula plastleksaker som man trampar på, utan något riktigt sött och gott.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Muffins:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Vispa sedan i ett ägg i taget tills du får en härligt fluffig smet.
  2. Smaksätt med vaniljpulver (eller kakao om du hellre vill ha chokladmuffins, it’s up to you).
  3. Blanda i yoghurt, mjöl samt bakpulver, blanda försiktigt så att allt blir ordentligt ihopmoffat.
  4. Sätt ugnen på 200°.
  5. Vänd ner smeten i mellanstora muffinsformar, fyll formarna till 3/4, och fixa sedan fyllningen.
  6. Vispa philadelphiaost, ägget och sockret till en skön smet.
  7. Vänd sedan ner de frysta hallonen.
  8. Klicka i en dryg msk i varje muffins och ställ sedan in dem i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera ljumma, gärna med en kula glass till.