i hela tomater – Husmorsorna
Mormor Marys kycklinggryta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mormor Marys kycklinggryta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Lägg kycklingdelarna i en ugnsfast form. Krydda och pressa vitlök över det hela.
  2. Pressa över citronsaft och lägg citronklyftorna, paprikabitarna och lökbitarna mellan kycklingdelarna. Ös på med tomater och vin. Klicka över smör och så in i ugnen i 225° i 45 minuter.
  3. Ös då och då med spadet. Servera med ris, couscous eller bulgur och en härlig grönsallad.
Penneskål
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Penneskål
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka pennen enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Smält smöret i en stoooor kastrull och fräs vitlöken i ett par minuter.
  3. I med parmaskinkan och låt fräsa tillsammans någon minut.
  4. Tillsätt nu allt utom parmesanosten.
  5. Koka upp och smaka av. När det smakar så gott att du inte kan hålla dig längre är det helt enkelt dags att äta. Låt såsen vara kvar i den stora kastrullen och häll i den färdigkokta pennen också. Rör om, på med parmesan och servera på stubben – gärna med champinjonsallad.
Pappa Agis mozzarellasås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen.
Pappa Agis mozzarellasås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna.
  3. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
  4. I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
  5. Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia. Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
  6. När alla sitter redo vid bordet med rena händer (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni såsen med pastan. Avnjut den gärna med vitkålssallad.