i kaffe – Husmorsorna
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
Ingredienser
Glasyr:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med glasyren! Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao.
  2. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna (då blir glasyren lite fastare).
  3. Så till själva kladdisen. Brassa upp ugnen till 175 grader.
  4. Sätt sedan i gång med smältningsarbetet. Smält smöret och pytsa ner chokladen.
  5. Blanda ut kaffepulvret i liiite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt dessa gudomliga ingredienser lösas upp tillsammans under väldoftande former.
  6. Under tiden vispar du ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp så att det blir alldeles pösigt.
  7. Åh, nu närmar det sig! Rör ner chokladröran och mjölet i äggvispet. Se till att det gifter sig ordentligt och provsmaka lite. Mmmm. Kanske mer kaffe? Är du en kaffe-lover ska du självklart blanda i lite mer kaffe!
  8. Ja, sedan är det bara att hälla ner härligheten i en smord form och skjutsa den rätt in i ugnen. Långt ner, tack.
  9. Ta ut kakan efter 15 minuter och låt den stå och svalna en stund så att den sätter sig.
  10. När den är lagom sval smetar du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och skvätt i lite rom. Så där ja! En vuxenkaka i form av en läcker kaffekladdis med romgrädde.
Anettes långkokta Chili
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.
Anettes långkokta Chili
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ner allt i din ugnsfasta gryta och ställ in grytan i ugnen i cirka 4-6 timmar i cirka 80-100 grader, eftersom ugnar fungerar lite olika så kan det vara bra att inte sticka på en så lång utflykt, utan att titta till grytan lite då och då, tills du och din ugn är kompisar och du vet hur varm den blir egentligen. Du kanske kan behöva fylla på med lite vin eller vatten så att inte grytan kokar torrt.
  2. I slutet av koktiden tar du upp grytan på spisen och smakar av. Du som är känslig för stark mat väljer att tillsätta chilin här, grytan kanske behöver saltas lite, eller så behövs lite extra sötma. Smaka helt enkelt av och fyll på med det som behövs . Servera med gräddfil, guacamole och någon god chutney.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt, blanda ner bananerna och vispa lite till så att det inte är några stora bitar i smeten.
  3. Ner med choklad, smör, kaffe och grädde, vispa lite till.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll den sedan i en smörad och bröad sockerkaksform (cirka 1,5 liter)
  5. Låt kakan gå i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills din kaksticka är torr när du pickat kakan.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Mer vispning! Vispa sedan ned ost, grädde, oboy, kakao och ställ det sedan åt sidan.
  3. Tag fram en snygg form som tål att stå i kylskåpet, blanda kaffe med likör (eller apelsinsaft) och sedan börjar byggandet. Tiramisù-bygget!
  4. Doppa en kaka i taget i vätskan och lägg dem sida vid sida … (nu började vi plötsligt nynna på Ebba Gröns ”Staten och kapitalet”) … nåväl, sida vid sida lägger du iallafall kakorna och när du har ett lager så kletar du över hälften av chokladsmeten.
  5. Lägg till lite flera kex och sedan toppar du med chokladsmet igen.
  6. Nu så ska du visa prov på stort tålamod för ju längre hela baletten står i kylen desto godare blir det, helst över natten.
  7. När du inte klarar att vänta längre så river du lite choklad över härligheten och sedan är det bara att käka.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Ingredienser
Kaka:
Glasyr:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen, bra jobbat my friend, och ställ det sen åt sidan.
  3. Hämta en ny skinande bunke och i den gojsar du ihop crème fraiche, mosade bananer, kaffe, valnötter och choklad, jo, du kan få provsmaka lite också.
  4. Så där ja, nu får du blanda ihop allt, både mjöl- och chokladröran.
  5. Häll upp i en smord form och låt den gräddas i 40 minuter.
  6. Under tiden vispar du ihop icingen.
Glasyr:
  1. Lätt som en plätt. Ner med allt i en bunke och tokvispa. Klart!
  2. När kakan har svalnat draperar du den i icing from heaven.