i kakao – Husmorsorna
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Ingredienser
Pajskal
fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Mixa kakao, kex och smör till en grynig massa, mums bara godsaker. Tryck degen i en springform med kant och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter. Grädda den sedan i 20 minuter i 200 grader. Ställ den sedan för att svalna och fundera på livet. Under tiden gör du förstås fyllningen och toppingen.
Fyllning
  1. Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra den av spisen och bland ner chokladen och smöret i omgångar. Rör tills allt har smält. Om du vill så är det nu konjaken skall ner i krämen. Så nu skall detta kallna i kylskåp medan du gör toppingen.
Topping
  1. När botten är helt sval och krämen stått i kylen i minst en timma, häller du krämen i botten och ställer in hela baletten i kylen igen, där skall den stå i minst 2 timmar eller över natten. Precis innan serveringen skall göra toppingen. Vispa ihop alla ingredienser till en blank maräng och klutta den över pajen. Bränn av med en gasbärnnare, så att marängen bara blir brun på toppen. Välkommen till himmelriket.
KK-kladdis
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
KK-kladdis
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
Ingredienser
Glasyr:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med glasyren! Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao.
  2. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna (då blir glasyren lite fastare).
  3. Så till själva kladdisen. Brassa upp ugnen till 175 grader.
  4. Sätt sedan i gång med smältningsarbetet. Smält smöret och pytsa ner chokladen.
  5. Blanda ut kaffepulvret i liiite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt dessa gudomliga ingredienser lösas upp tillsammans under väldoftande former.
  6. Under tiden vispar du ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp så att det blir alldeles pösigt.
  7. Åh, nu närmar det sig! Rör ner chokladröran och mjölet i äggvispet. Se till att det gifter sig ordentligt och provsmaka lite. Mmmm. Kanske mer kaffe? Är du en kaffe-lover ska du självklart blanda i lite mer kaffe!
  8. Ja, sedan är det bara att hälla ner härligheten i en smord form och skjutsa den rätt in i ugnen. Långt ner, tack.
  9. Ta ut kakan efter 15 minuter och låt den stå och svalna en stund så att den sätter sig.
  10. När den är lagom sval smetar du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och skvätt i lite rom. Så där ja! En vuxenkaka i form av en läcker kaffekladdis med romgrädde.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Mer vispning! Vispa sedan ned ost, grädde, oboy, kakao och ställ det sedan åt sidan.
  3. Tag fram en snygg form som tål att stå i kylskåpet, blanda kaffe med likör (eller apelsinsaft) och sedan börjar byggandet. Tiramisù-bygget!
  4. Doppa en kaka i taget i vätskan och lägg dem sida vid sida … (nu började vi plötsligt nynna på Ebba Gröns ”Staten och kapitalet”) … nåväl, sida vid sida lägger du iallafall kakorna och när du har ett lager så kletar du över hälften av chokladsmeten.
  5. Lägg till lite flera kex och sedan toppar du med chokladsmet igen.
  6. Nu så ska du visa prov på stort tålamod för ju längre hela baletten står i kylen desto godare blir det, helst över natten.
  7. När du inte klarar att vänta längre så river du lite choklad över härligheten och sedan är det bara att käka.
Bröllopstårtan Amore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ska du gifta dig? Känner du någon som ska gifta sig? Eller vill du bara unna dig något riktigt, riktigt gott. Då ska du göra denna tårta. Den är så saftigt tung, så allt annat saftigt och tungt bara bleknar bort i jämförelse. Detta är tårtornas tårta. Och den är du värd minst en gång per år, helst flera.
Bröllopstårtan Amore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ska du gifta dig? Känner du någon som ska gifta sig? Eller vill du bara unna dig något riktigt, riktigt gott. Då ska du göra denna tårta. Den är så saftigt tung, så allt annat saftigt och tungt bara bleknar bort i jämförelse. Detta är tårtornas tårta. Och den är du värd minst en gång per år, helst flera.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smöret och sockret så att det blir vitt och fluffigt, det brukar ta 5 minuter.
  2. Bra jobbat. Nu vispar du ner ett ägg i taget i fluffet och ställer sedan detta åt sidan ett tag.
  3. Rafsa fram ytterligare en liten skål, där i blandar du röd karamellfärg, kakao och vaniljsocker.
  4. Detta ska sedan blandas ordentligt in i smeten, men vänta ett litet tag till. Snart ska du få blanda.
  5. Sikta mjölet så att det blir fluffigt.
  6. Blanda sedan salt och crème fraiche med varandra och rör ner mjölet.
  7. Nu ska du få tok-blanda! Blanda ned innehållet från de två skålarna om vartannat i den röda smeten. Nu har du blandat färdigt för den här gången.
  8. Nu kommer vi till det unika med den här tårtan: joxa ihop äppelcidervinäger med bakpulver i en liten skål.
  9. Skjutsa ner bubblet i smeten och rör om ordentligt. Du får en tung röd smet.
  10. Pytsa nu ner smeten i två olika stora smörade springformar och låt den stora gå i ugnen i ungefär 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, kakan måste vara helt torr i mitten.
  11. När de färdiggräddade kakorna är svala och torra så delar du dem på mitten och fyller dem med white chocolate cream cheese filling (se receptet på white chocolate cream cheese filling)
  12. Viktigt! När vi gjorde bröllopsvarianten så gjorde vi TVÅ satser smet. Om du inte har en ugn där formarna får plats samtidigt måste du dela upp smeten och göra den i omgångar. För om kaksmetsstackaren får stå och vänta för länge på att hoppa in i ugnen blir kakan torr och tråkig sen.
Monkes spröda kladdkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Godare kladdkaka finns inte. Och den är superenkel, inte en massa choklad som ska smältas och joxas, bara rätt upp och ner och helt klockren. Bästa kladdkakan helt enkelt.
Monkes spröda kladdkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Godare kladdkaka finns inte. Och den är superenkel, inte en massa choklad som ska smältas och joxas, bara rätt upp och ner och helt klockren. Bästa kladdkakan helt enkelt.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda äggen och sockret lugnt och fint med slev.
  2. Sedan i med resten, sist det smälta smöret.
  3. Smöra en form med löstagbar kant och bröa med lite mannagryn.
  4. Ner med godheten i formen och skjuts längst ner i ugnen på 180°, låt den står där i ca 20 minuter, inte mer. Medan tiden går slickar du skålen innan ungarna kommer på dig.
  5. Sedan slukar du kakan med vispad grädde.