i karamellfärg – Husmorsorna
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl blandade bär
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.
White chocolate cream cheese filling
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
White chocolate cream cheese filling
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Smält chokladen och ställ den åt sidan, vispa det mjuka smöret och osten krämigt, häll sedan i grädden försiktigt, lite pö om pö.
  2. Tappa ner chokladen och vispa.
  3. Häll i vaniljsockret och vispa ännu mer.
  4. Nu ska du ösa ner florsockret lite i taget medan du vispar hela tiden, tills du märker att du har rätt konsistens på din kräm. Den ska inte vara för lös för då rinner den av, men inte heller för hård för då blir det svårt att bre på den. Lagom med andra ord!
  5. Men det är det enda lagom som funkar på Bröllopstårtan Amore, annars är den totalt o-lagom och toppmaxad!
Bröllopstårtan Amore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ska du gifta dig? Känner du någon som ska gifta sig? Eller vill du bara unna dig något riktigt, riktigt gott. Då ska du göra denna tårta. Den är så saftigt tung, så allt annat saftigt och tungt bara bleknar bort i jämförelse. Detta är tårtornas tårta. Och den är du värd minst en gång per år, helst flera.
Bröllopstårtan Amore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ska du gifta dig? Känner du någon som ska gifta sig? Eller vill du bara unna dig något riktigt, riktigt gott. Då ska du göra denna tårta. Den är så saftigt tung, så allt annat saftigt och tungt bara bleknar bort i jämförelse. Detta är tårtornas tårta. Och den är du värd minst en gång per år, helst flera.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smöret och sockret så att det blir vitt och fluffigt, det brukar ta 5 minuter.
  2. Bra jobbat. Nu vispar du ner ett ägg i taget i fluffet och ställer sedan detta åt sidan ett tag.
  3. Rafsa fram ytterligare en liten skål, där i blandar du röd karamellfärg, kakao och vaniljsocker.
  4. Detta ska sedan blandas ordentligt in i smeten, men vänta ett litet tag till. Snart ska du få blanda.
  5. Sikta mjölet så att det blir fluffigt.
  6. Blanda sedan salt och crème fraiche med varandra och rör ner mjölet.
  7. Nu ska du få tok-blanda! Blanda ned innehållet från de två skålarna om vartannat i den röda smeten. Nu har du blandat färdigt för den här gången.
  8. Nu kommer vi till det unika med den här tårtan: joxa ihop äppelcidervinäger med bakpulver i en liten skål.
  9. Skjutsa ner bubblet i smeten och rör om ordentligt. Du får en tung röd smet.
  10. Pytsa nu ner smeten i två olika stora smörade springformar och låt den stora gå i ugnen i ungefär 30–40 minuter. Känn efter med en sticka, kakan måste vara helt torr i mitten.
  11. När de färdiggräddade kakorna är svala och torra så delar du dem på mitten och fyller dem med white chocolate cream cheese filling (se receptet på white chocolate cream cheese filling)
  12. Viktigt! När vi gjorde bröllopsvarianten så gjorde vi TVÅ satser smet. Om du inte har en ugn där formarna får plats samtidigt måste du dela upp smeten och göra den i omgångar. För om kaksmetsstackaren får stå och vänta för länge på att hoppa in i ugnen blir kakan torr och tråkig sen.