i kokosflingor – Husmorsorna
Kokosflarn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Lätt som tusan!
Portioner
4
Portioner
4
Kokosflarn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Lätt som tusan!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  3. Blanda ner smör och kokos.
  4. Klicka ut smeten med stora mellanrum på mycket väl smorda plåtar.
  5. Grädda kakorna i ca 7 minuter – de måste bli gyllenbruna men får inte brännas. Antingen gnager du i dig flarnen som de är eller skär till dem lite snyggt och njut till nyponsoppan.
Sven & Perryglass
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glass är gott! Glass med en massa topping till är ännu godare. Och detta är maxat gott! En bytta av din favoritglass (vi valde gräddvanilj, det är en skön bas) plocka fram massor av små skålar med diverse topping, som till exempel:
Portioner
4
Portioner
4
Sven & Perryglass
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glass är gott! Glass med en massa topping till är ännu godare. Och detta är maxat gott! En bytta av din favoritglass (vi valde gräddvanilj, det är en skön bas) plocka fram massor av små skålar med diverse topping, som till exempel:
Portioner
4
Portioner
4
Instruktioner
  1. Bra! Nu har du ett bord fullt av topping, ställ en stor mortel i mitten och sätt igång. Alla väljer vad de vill ha på glassen, mortlar det som behöver mortlas och njuter i fulla drag.
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Fyllning:
Smuldeg:
Portioner:
Instruktioner
Fyllningen:
  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Ner med dessa finfina bitar i en ugnsfast form.
  3. Strö över kanel och socker, blanda runt ordentligt så att alla äppelbitar är lite fint kanelbruna.
Smuldeg:
  1. Sätt på ugnen på 200°.
  2. Nu får du blanda ihop smulorna: mjöl, socker, citronskal och kokos.
  3. Äntligen! Häll över det smälta smöret och goffa ihop till grynig massa.
  4. Massan strösslar du över äpplena och gräddar i 20 minuter.
  5. Duka fram med vaniljsås eller halvsmält gräddglass.
Gunillas chokladbollar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Gunillas chokladbollar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Låt en liten unge med rena händer gegga ihop alla ingredienserna utom kokosflingorna eller pärlsockret.
  2. Forma till bollar. Rulla dem i kokos eller pärlsocker och låt stå i kylen i minst 1 timme före servering. Hugg in!