i köttfärs – Husmorsorna

 

 

 

Ulla lindströms köttfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
...och saker man kan göra med köttfärs. Den här limpan är bördig från min barndom i Rydbo. Det var härligt på många sätt att växa upp där. Skogen runt hörnet och massor av härliga kompisar. En av dem Mia har en mamma som heter Ulla hon gjorde stans godaste köttfärslimpa, serverade den med pressgurka, kokt potatis och skysås. Det blev nästan lite pinsamt att hänga där i hopp om att få äta denna godsak så jag fick se till att min mamma fick receptet så jag kunde äta köttfärslimpan så ofta jag ville. Nu förtiden är det en av min egen familjsfavvo vardagsrätter och ett gott och faktiskt ganska enkelt sätt att laga köttfärs. Try it, du kommer säkert också att älska den!
Ulla lindströms köttfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
...och saker man kan göra med köttfärs. Den här limpan är bördig från min barndom i Rydbo. Det var härligt på många sätt att växa upp där. Skogen runt hörnet och massor av härliga kompisar. En av dem Mia har en mamma som heter Ulla hon gjorde stans godaste köttfärslimpa, serverade den med pressgurka, kokt potatis och skysås. Det blev nästan lite pinsamt att hänga där i hopp om att få äta denna godsak så jag fick se till att min mamma fick receptet så jag kunde äta köttfärslimpan så ofta jag ville. Nu förtiden är det en av min egen familjsfavvo vardagsrätter och ett gott och faktiskt ganska enkelt sätt att laga köttfärs. Try it, du kommer säkert också att älska den!
Ingredienser
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda färsen med allt utom smöret – smeten ska bli ganska lös. Platta ut den på ett fuktat bakplåtspapper till en fyrkant, strö över fyllningen och rulla ihop som en rulltårta.
  2. Ta bort bakplåtspapperet och lägg färsrullen i en smord ugnsfast form. Klicka några generösa smörklickar runtom och ugnsstek i 200° i 30 minuter.
  3. Ös limpan några gånger med smöret. Servera med potatismos eller kokt potatis samt lingon och skysås.
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Ingredienser
Deg:
Laxfyllning:
Köttfärsfyllning:
Portioner:
Instruktioner
Deg:
  1. Smula sönder jästen i bunken, rör ut den med några matskedar av mjölken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen, till sätt salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa i ca 1 timma.
  2. Undertiden gör du fyllningen.
Laxfyllning:
  1. Hacka de kokta äggen och blanda med småbitar av lax, hackad dill, majonäs och gräddfilen. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Köttfärsfyllning:
  1. Fräs köttfärsen, vitlök och löken i smör, krydda med valfri krydda och blanda i creme fraichen smaksätt med salt och peppar.
  2. Kavla ut degen och ta sedan ut runda kakor ca 12-15 cm i diameter ( lite större än en CD-skiva) Lägg en dryg matsked på varje rundel, tryck ihop NOGA och lägg sedan pirogen på en ugnsplåt och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 15 minuter.
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.
  2. Blanda färsen, ner med persilja, parmesan samt citronskal och arbeta smeten.
  3. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 15 minuter. Lägg ner köttbollarna i Anettes bästa tomatsås och servera med nykokt spagetti och färsk parmesanost.