Inlagda rödbetor

    Inlagda rödbetor Votes: 0 Betyg: 0 You: Betygsätt detta recept! Skriv ut recept Det här är ett recept på s.k picklade rödbetor. Det går att pickla nästan allt, och det är dessutom ruggigt gott. Prova med rödlök, morötter,

Lappskojs

Man kan tro att Lappskojs är något av det svenskaste som finns. Mosad potatis som blandats ihop med salt, kokt kött. Men nehejdå, det finns i nästan alla länder i norra Europa. I Tyskland heter det Labskaus och serveras oftast med ett stekt ägg. I Norge gör man den med tärnad potatis och morötter, i Danmark heter den Skipperlabskovs och i England kallas den Lob´s Course och redan 1706 skrivs älskades av sjömännen i Liverpool. Jag äter helst min med inlagda rödbetor och de lägger jag in själv.

Anettes långkokta Chili

Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.

Anettes bästa tomatsås

Den blir bara godare ju längre den kokar, och går att använda till i princip allt. Så gör en rejäl omgång!

Inkokt lax

Det här är barndom för Anette. Det är Rydbo,
mamma, pappa, syskon och ligga på gräsmattan,
drömma om killar och kultur och hur man ska fixa
luggen och höra ”maaaaaten är klar”.

Top