i maizena – Husmorsorna
Jonas Sötsura Fläsk
Votes: 4
Betyg: 1.25
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Söt och sur, glad och arg, fin och ful. Livet består av motsägelser och jag tror att vi mår bra av det. Tänk om livet bara var sött, glatt, fint och olyckligt, det skulle väl bli tråkigt, eller hur? Nu får vi ju uppleva motsatserna ibland så att vi kan uppskatta det glada, fina och vackra. När ni äter den här rätten så förstår ni vad jag menar, det söta och det sura kompletterar varandra, tar fram smakkombinationer som är himmelska.
Jonas Sötsura Fläsk
Votes: 4
Betyg: 1.25
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Söt och sur, glad och arg, fin och ful. Livet består av motsägelser och jag tror att vi mår bra av det. Tänk om livet bara var sött, glatt, fint och olyckligt, det skulle väl bli tråkigt, eller hur? Nu får vi ju uppleva motsatserna ibland så att vi kan uppskatta det glada, fina och vackra. När ni äter den här rätten så förstår ni vad jag menar, det söta och det sura kompletterar varandra, tar fram smakkombinationer som är himmelska.
Ingredienser
Sötsur sås
Kött och marinad
Grönsaker
Servera med
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla ingredienser till den sötsurasåsen och låt den småputtra medan du fixar med resten.
  2. Skär köttet i smala bitar och vänd runt det i marinaden, låt det ligga kvar medan du väntar på att pannan skall bli ultrahet. Då fräser du köttet i olja så att det får fin färg. Ta upp köttet en stund.
  3. Skär alla grönsakerna i mindre bitar och fräs även dem i olja och i ultrahet panna. När allt har fräst klart så blandar du ihop köttet och grönsakerna med såsen och serverar sedan med ris och kokade sockerärtor.
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl blandade bär
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.
Pavlova för helvete!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här marängskapelsen gjorde en kock från Nya Zeeland på 1920-talet efter att Anna Pavlova, en mycket känd rysk balettdansös, hade besökt hans hemstad. Hon verkar ha gjort intryck för visst ser marängbottnen ut lite som en balettkjol? Originalet garneras med kiwi och jordgubbar, men du kan använda din fantasi och smak och blanda de bär eller frukter just du gillar.
Pavlova för helvete!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här marängskapelsen gjorde en kock från Nya Zeeland på 1920-talet efter att Anna Pavlova, en mycket känd rysk balettdansös, hade besökt hans hemstad. Hon verkar ha gjort intryck för visst ser marängbottnen ut lite som en balettkjol? Originalet garneras med kiwi och jordgubbar, men du kan använda din fantasi och smak och blanda de bär eller frukter just du gillar.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Om du också vill göra intryck sätter du ugnen på 225°.
  2. Vispa alla ingredienser (utom grädden och bären som är till garnering) tills smeten är hård och inte släpper bunken.
  3. Rita en rundel (ca 30 cm i diameter) på ett bakplåtspapper.
  4. Bred ut marängsmeten innanför rundeln och försök att få den rund och fin. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1 timme.
  5. Ta ut den och låt svalna. Klutta ut den vispade grädden över botten. Strö över de bär eller frukter du har valt. Ja, sedan kan du göra intryck på ungefär vem som helst.
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten + buljongtärning och lägg i kycklingen hel.
  2. Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon.
  3. Låt koka i ca 1 timme medan du förlorar i TP mot något smart barn.
  4. Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål.
  5. De superkokta grönsakerna mixar du till en puré.
  6. Blanda till såsen av gräddfil, dill, pepparrot och vitlöksklyftor.
  7. Sila buljongen som är kvar och låt den kallna. Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  8. Rör ut maizena med 1 dl grädde och så ner med allt i soppan.
  9. Ta resten av grädden när du ändå håller på och så en skvätt sherry! Nu börjar det hända grejer! Låt soppan få ett hastigt uppkok innan du serverar den med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.