Jonas Sötsura fläsk

Söt och sur, glad och arg, fin och ful. Livet består av motsägelser och jag tror att vi mår bra av det. Tänk om livet bara var sött, glatt, fint och olyckligt, det skulle väl bli tråkigt, eller hur? Nu får vi ju uppleva motsatserna ibland så att vi kan uppskatta det glada, fina och vackra. När ni äter den här rätten så förstår ni vad jag menar, det söta och det sura kompletterar varandra, tar fram smakkombinationer som är himmelska.

Pavlova extravaganza!

Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!

Pavlova för helvete!

Den här marängskapelsen gjorde en kock från Nya
Zeeland på 1920-talet efter att Anna Pavlova, en
mycket känd rysk balettdansös, hade besökt hans
hemstad. Hon verkar ha gjort intryck för visst ser
marängbottnen ut lite som en balettkjol? Originalet
garneras med kiwi och jordgubbar, men du kan
använda din fantasi och smak och blanda de bär
eller frukter just du gillar.

Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa

Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!

Top