i mandel – Husmorsorna
Monkes spröda kladdkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Godare kladdkaka finns inte. Och den är superenkel, inte en massa choklad som ska smältas och joxas, bara rätt upp och ner och helt klockren. Bästa kladdkakan helt enkelt.
Monkes spröda kladdkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Godare kladdkaka finns inte. Och den är superenkel, inte en massa choklad som ska smältas och joxas, bara rätt upp och ner och helt klockren. Bästa kladdkakan helt enkelt.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda äggen och sockret lugnt och fint med slev.
  2. Sedan i med resten, sist det smälta smöret.
  3. Smöra en form med löstagbar kant och bröa med lite mannagryn.
  4. Ner med godheten i formen och skjuts längst ner i ugnen på 180°, låt den står där i ca 20 minuter, inte mer. Medan tiden går slickar du skålen innan ungarna kommer på dig.
  5. Sedan slukar du kakan med vispad grädde.
Emmas ostkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Visst är det riktigt gott med en färdigköpt ostkaka, men kära du, det är NADA om du jämför med att göra en egen. Att göra en egen ostkaka är dessutom löjligt enkelt, du behöver typ bara en ugn och en bra bok att läsa medan kakan gräddas, that’s it. Så vad väntar du på?
Portioner
4
Portioner
4
Emmas ostkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Visst är det riktigt gott med en färdigköpt ostkaka, men kära du, det är NADA om du jämför med att göra en egen. Att göra en egen ostkaka är dessutom löjligt enkelt, du behöver typ bara en ugn och en bra bok att läsa medan kakan gräddas, that’s it. Så vad väntar du på?
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Bränn på ugnen till 175°.
  2. Nu kan du fiffa lite under tiden, bland annat med att mosa till keson lite, så den inte är riktigt så där storgrynig som den är annars.
  3. Vispa ihop äggen och sockret, när det är gjort kan du hälla i allt det andra i den bunken och rör om.
  4. Bra! Nu smörjer du en form med smör, häller ner smeten och ställer detta underverk i ugnen. Läs en bok, och ta ut kakan efter en timme ungefär.
  5. Ljuvlig att avnjuta med egen snabbkokad sylt (massa bär och socker som får puttra ihop ett tag) och lättvispad grädde.