i mandelspån – Husmorsorna
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Ingredienser
Nötmaräng
Fyllning:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Nu ska du vispa äggvitorna till ett rejält hårt skum!
  3. Ner med sockret i en stråle och vispa på bara. Det ska bli stenhård maräng, helt enkelt.
  4. Blanda ihop mjöl och nötter i en egen skål, och vänd sedan försiktigt ner dem i marängen.
  5. Bred ut massan snyggt på en bakpappersklädd långpanna (smörj bakpappret väl med smör!) och strö sedan över mandelspånen.
  6. In i ugnen i en kvart ungefär. Inte längre! Då blir den svår att rulla.
  7. Stjälp upp kakan upp och ner på en handduk och dra av pappret försiktigt.
  8. Låt kakan kallna.
  9. Blanda grädde, vaniljsockret och de hackade bären, och smeta ut över kakan.
  10. Rulla försiktigt ihop, låt den stå och vila med skarven neråt.
  11. Garnera rullen ogenerat med vispad grädde och massor av färska goda bär.
  12. Skär sedan en sån stor bit du vill ha (eller ryck åt dig hela rullen för dig själv…)