i mjöl – Husmorsorna
Inte så fattiga riddare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Nej, dessa riddare är inte fattiga, detta är rika, söta, supermumsiga riddare som kommer rusande på sina vita springare. Välkomna pojkar, att imponera!
Inte så fattiga riddare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Nej, dessa riddare är inte fattiga, detta är rika, söta, supermumsiga riddare som kommer rusande på sina vita springare. Välkomna pojkar, att imponera!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda mjölk, mjöl och ägg till en pannkaksliknande smet, salta, sockra och riv i hälften av citronskalet.
  2. Okej, nu i med muffinsarna. Om det skulle vara så att du har köpa stora muffins, måste du dela dem för annars kommer inte smeten åt i mitten och då blir det torrt. Låt de små liven ligga och gosa i smeten ett tag, till exempel medan du äter din goda middag.
  3. När det är färdiggosat och muffinsarna är indränkta med smet ska de stekas i smör. Trevligt, eller hur? Smält smöret i en stekpanna och låt det bli riktigt varmt.
  4. Lägg sedan i de små geggiga muffinsarna i pannan och stek dem gyllene på alla sidor.
  5. Ner med lite socker i en tallrik och riv resten av citronskalet däri.
  6. När riddarna är färdigstekta doppar du ner dem i citronsocker och lägger dem sedan på ett fat, där de får en skvätt citronsaft över sig. Sedan är det bara att äta med någon god sylt. Smask!
Ryttarkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ryttarkakan är lite som en sån där sägen som alla återberättar tills den lever sitt eget lilla liv och alla har sin egen variant. Ryttarkakan lever också sitt eget lilla liv. Den här varianten är vår!
Ryttarkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ryttarkakan är lite som en sån där sägen som alla återberättar tills den lever sitt eget lilla liv och alla har sin egen variant. Ryttarkakan lever också sitt eget lilla liv. Den här varianten är vår!
Ingredienser
Kaksmet:
Täcke (eller sadel):
Portioner:
Instruktioner
Kaksmet:
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt (är inte ordet pösigt helt underbart, smaka på det, pööööösigt …).
  2. Hur som helst, blanda sen alla torra ingredienser och rör ner i det vita pööööösiga fluffet. Sist rör du ner det mjuka smöret.
  3. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn 200°, cirka en kvart.
  4. Under tiden gör du kakans täcke, eller ryttarkakans sadel, om du hellre vill se det så!
Täcke:
  1. Blanda alltihop och låt sjuda i ca 5 minuter.
  2. När du tar ut kakan ur ugnen – bred på kokoskletet och grädda ca 10 minuter till i ugnen.
  3. Nu är det bara att rida mot solnedgången med din alldeles egen lilla ryttarkaka.
Muffins med goklick
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är muffinsarnas kinderägg kan man säga. Det ser ut som en vanlig muffin, men inuti väntar en riktigt smarrig överraskning. Då pratar vi inte fula plastleksaker som man trampar på, utan något riktigt sött och gott.
Portioner
4
Portioner
4
Muffins med goklick
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är muffinsarnas kinderägg kan man säga. Det ser ut som en vanlig muffin, men inuti väntar en riktigt smarrig överraskning. Då pratar vi inte fula plastleksaker som man trampar på, utan något riktigt sött och gott.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Muffins:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Vispa sedan i ett ägg i taget tills du får en härligt fluffig smet.
  2. Smaksätt med vaniljpulver (eller kakao om du hellre vill ha chokladmuffins, it’s up to you).
  3. Blanda i yoghurt, mjöl samt bakpulver, blanda försiktigt så att allt blir ordentligt ihopmoffat.
  4. Sätt ugnen på 200°.
  5. Vänd ner smeten i mellanstora muffinsformar, fyll formarna till 3/4, och fixa sedan fyllningen.
  6. Vispa philadelphiaost, ägget och sockret till en skön smet.
  7. Vänd sedan ner de frysta hallonen.
  8. Klicka i en dryg msk i varje muffins och ställ sedan in dem i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera ljumma, gärna med en kula glass till.
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Ingredienser
Musslorna:
Bechamelsås:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Musslorna:
  1. Börja med att göra rent dina musslor, skrubba dem ordentligt. Hacka det som ska hackas och lägg i skålar så där som proffsiga kockar gör på tv. Häll vatten, vin, persiljekvistar och vitlök i en stor kastrull. Låt det bli varmt och se sedan till dina musslor. Knacka försiktigt på dem som har öppnat sig. Om de stänger sig är de klara att slänga ner i kastrullen med vin och vatten. De som inte stänger sig kan du slänga! Låt sedan musslorna koka i 5–10 minuter. Häll av musslorna i ett durkslag men spar spadet, för det är en underbar buljong!
  2. Lägg upp musslorna. Dela dem och ta ur musselköttet. Spar den finaste delen av skalen, rengör ordentligt och lägg dem med undersidan nedåt på en bricka. Finhacka musselköttet och lägg det sedan åt sidan.
Bechamelsås:
  1. Laga en tjock bechamelsås. Smält smöret, ta det av värmen och vispa ner mjölet.
  2. Vispa sedan ner lite av mjölken i taget, ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen få ett uppkok så att den blir tjock och blank. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskot.
Fyllning:
  1. Gör nu fyllningen. Fräs alla grönsaker i oljan tills de är lagom mjuka och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt det hela småputtra på låg värme i 15 minuter tills fyllningen är ganska tjock.
  2. Häll i musselköttet, smaka av med salt, peppar, pimiento och lite socker.
  3. Fyll musselskalen till hälften med tomat- och musselröra, och lägg sedan på en matsked bechamelsås i varje musselskal.
  4. Vispa äggen och pensla alla fyllda musslor med ägg och strö sedan brödsmulor/panko överst.
  5. Häll nu olja i en djup stekpanna så att det blir 2–3 cm. Stek musslorna försiktigt med skalet uppåt tills de blir gyllene, ta upp dem med en sked och låt dem ligga och rinna av på ett papper. Servera direkt med tesked och citronskiva.