i muscovadosocker – Husmorsorna
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Ingredienser
Pajskal
fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Mixa kakao, kex och smör till en grynig massa, mums bara godsaker. Tryck degen i en springform med kant och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter. Grädda den sedan i 20 minuter i 200 grader. Ställ den sedan för att svalna och fundera på livet. Under tiden gör du förstås fyllningen och toppingen.
Fyllning
  1. Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra den av spisen och bland ner chokladen och smöret i omgångar. Rör tills allt har smält. Om du vill så är det nu konjaken skall ner i krämen. Så nu skall detta kallna i kylskåp medan du gör toppingen.
Topping
  1. När botten är helt sval och krämen stått i kylen i minst en timma, häller du krämen i botten och ställer in hela baletten i kylen igen, där skall den stå i minst 2 timmar eller över natten. Precis innan serveringen skall göra toppingen. Vispa ihop alla ingredienser till en blank maräng och klutta den över pajen. Bränn av med en gasbärnnare, så att marängen bara blir brun på toppen. Välkommen till himmelriket.
Anettes Rapsgrisrecept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Rimmad Jerkmarinerad långbakad fläsksida med saltbakad och friterad sötpotatis, majskräm, Piemento de padrones och het fruktsalsa. Det här är ett långt recept och rätten tar lite tid att göra, men räds inte för det blir galet gott så sätt fart och prova nu vettja!
Anettes Rapsgrisrecept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Rimmad Jerkmarinerad långbakad fläsksida med saltbakad och friterad sötpotatis, majskräm, Piemento de padrones och het fruktsalsa. Det här är ett långt recept och rätten tar lite tid att göra, men räds inte för det blir galet gott så sätt fart och prova nu vettja!
Ingredienser
Fläsket
Jerkkrydda
Saltbakad sötpotatis
Majskräm
Padrones de piemento
Het fruktsalsa
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att klappa in 1 dl socker och 1 dl salt i köttet. Lägg det på en ugnsfast form med kant, plasta in det och och ställ in det i kylen över natten. På morgonen torkar du bort överskottet av salt/socker blandningen och häller bort vätskan som bildats i formen. Nu är det dags att marinera.
  2. Det finns en färdig jerkkrydda i butikshyllorna men det är roligare att blanda själv och inte alls speciellt svårt.Tjoffa ihop alla ingredienser till jerkmarinaden i en plastpåse, lägg ned köttet där och låt det ligga och gotta sig i kylskåpet i sin kryddpåse, helst hela dagen, men det funkar med en timme eller två också.
  3. När köttet är färdigmarinerat skall det gå i 175 graders ugn tills det har 62 grader i innertemperatur. Samtidigt som köttet skall sötpotatisen saltbakas, så lägg 4 stycken sötpotatisar i en ugnsform och häll på grovsalt tills det täcker potatisarna. Tag ut köttet och ställ det åt sidan.
  4. Tag även ut sötpotatisen och knäck och borsta bort saltet. Riv potatisarna i mindre bitar, men var noga med att alla små bitar har lite skal på sig. Det är där den salta goda smaken sitter. Lägg potatisbitarna åt sidan ett tag.
  5. Värm oljan till 180 grader och lägg i sötpotatisbitarna, låt dem ligga i oljan tills de har blivit lite gyllenbruna på kanterna. Ta upp dem, lägg dem på en handuk eller ett papper att torka av lite.
  6. Nu till majskrämen: häll ner ingredienserna i en kastrull och koka upp tills vätskan kokat bort lite granna. Tag av kastrullen från värmen och sila av grädden, men OBS! spar den! Mixa majsen och späd med grädden tills du har en lagom tjock kräm. Den skall vara som majonnäs i konsistensen ungefär. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite vitvinsvinäger och ställ åt sidan.
  7. Fräs piementon i lite olja i en galet varm stekpanna, tills de blivit bubbliga och svarta i skinnet. Ställ åt sidan.
  8. Nu till fruktsalsan (den kan du egentligen göra så tidigt som möjligt för ju längre den står desto godare blir den) Blanda först vinägretten och vänd sedan ner alla ingredienser i den, smaka av med salt och peppar och låt stå tills du är reda till att lägga upp.
  9. Innan servering, skär du upp köttet i fyrkantiga portionsbitar. Slänger ner det i frityroljan i någon minut så att fettet blir frasigt och hett.
  10. Lägg upp köttet på en tallrik eller på en skärbräda, servera med alla tillbehör och njut!
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Kolamaränger
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med marängerna! Dessa små beiga skapelser smakar lite som seg kola och är fantastiska till en klassisk hovdessert. Pytsa ner allt i en stor plastskål. (Äggvitorna, muskovadosockret och ättikan.)
  2. Vispa, vispa, vispa och vispa lite till, tills det är som en beigevit massa som vägrar lämna skålen.
  3. Då är det dags! Klicka ut små eller stora maränger på en plåt (stora blir segare, små blir torrare). In i ugnen på 100°, i en timme.
  4. Låt marängerna stå kvar efter att du stängt av ugnen och stå tills sig en kvart i eftervärmen.
  5. Nu varvar du bara allt det goda och avslutar med att strö den flagade mandeln on the top.
Varm Choklad Especial
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, finns det något smaskigare än riktigt god varm choklad med vispad grädde? Och denna varma choklad är chokladernas choklad.
Portioner
1
Portioner
1
Varm Choklad Especial
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, finns det något smaskigare än riktigt god varm choklad med vispad grädde? Och denna varma choklad är chokladernas choklad.
Portioner
1
Portioner
1
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Häll de torra ingredienserna i mjölken och vispa (vissla gärna också för det blir roligare då) medan du värmer chokladmjölken.
  2. Smaka av medan du kryddar, här är det dina smaklökar som gäller. Emma gillar när det är fullt drag, Anette föredrar en mildare variant.
  3. Häll upp den rykande varm i en kopp. Om du vill serverar du den varma chokladen med en klick grädde och om du är riktigt frusen (eller bara riktigt sugen) och vuxen tar du även en skvätt rom.
Muscovado-lingon
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta låter inte mycket för världen, men det är det! Kombinationen mellan de frysta lingonen och den varma kolasåsen är totalt lovely. Har du en vän som är lika seg som du i soffan, är detta perfekta bjudgottet. Du behöver knappt röra dig, samtidigt som du bjuder flott. You go!
Portioner
4
Portioner
4
Muscovado-lingon
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta låter inte mycket för världen, men det är det! Kombinationen mellan de frysta lingonen och den varma kolasåsen är totalt lovely. Har du en vän som är lika seg som du i soffan, är detta perfekta bjudgottet. Du behöver knappt röra dig, samtidigt som du bjuder flott. You go!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Kolla – bara tre ingredienser! Koka två av ingredienserna (alltså sockret och grädden) på låg värme tills sockret smälter.
  2. Låt det bubbla några minuter tills såsen blivit tjockis och häll sedan kolasåsen över de frysta lingonen.
  3. Ät genast.