i paprikor – Husmorsorna
Anettes långkokta Chili
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.
Anettes långkokta Chili
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ner allt i din ugnsfasta gryta och ställ in grytan i ugnen i cirka 4-6 timmar i cirka 80-100 grader, eftersom ugnar fungerar lite olika så kan det vara bra att inte sticka på en så lång utflykt, utan att titta till grytan lite då och då, tills du och din ugn är kompisar och du vet hur varm den blir egentligen. Du kanske kan behöva fylla på med lite vin eller vatten så att inte grytan kokar torrt.
  2. I slutet av koktiden tar du upp grytan på spisen och smakar av. Du som är känslig för stark mat väljer att tillsätta chilin här, grytan kanske behöver saltas lite, eller så behövs lite extra sötma. Smaka helt enkelt av och fyll på med det som behövs . Servera med gräddfil, guacamole och någon god chutney.
Mormor Marys kycklinggryta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mormor Marys kycklinggryta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Lägg kycklingdelarna i en ugnsfast form. Krydda och pressa vitlök över det hela.
  2. Pressa över citronsaft och lägg citronklyftorna, paprikabitarna och lökbitarna mellan kycklingdelarna. Ös på med tomater och vin. Klicka över smör och så in i ugnen i 225° i 45 minuter.
  3. Ös då och då med spadet. Servera med ris, couscous eller bulgur och en härlig grönsallad.
Jonas raggarräkor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
En 80-talsklassiker som kan verka lite väl enkel i första taget men less is more, eller hur? Servera gärna med ris, som du fixar innan du börjar med själva räkorna för de går fort som attan att laga till.
Jonas raggarräkor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
En 80-talsklassiker som kan verka lite väl enkel i första taget men less is more, eller hur? Servera gärna med ris, som du fixar innan du börjar med själva räkorna för de går fort som attan att laga till.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs paprikan och vitlöken i lite smör tills de blir mjuka, häll över crème fraiche, koka upp, krydda och smaka av.
  2. I med raggarräkorna nu och låt dem bli varma.
  3. Klipp över gräslöken och servera med ris. Ät!