i parmesan – Husmorsorna
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att lägga tomaterna i en ugnsform och häll över balsamvinägern, en liten skvätt olja samt några söta nypor socker.
  2. Ugnsrosta tomaterna i 150 grader i ungefär 45 minuter. När de är skrynkliga och lite bruna är de klara, ta ut dem och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  3. Ta fram två bakplåtspapper och olja in dem lite, lägg på smördegsplattorna och pensla dem lite med olja. Låt dem gå cirka 5 minuter i ugnen för att få lite fras och färg.
  4. Ta ut dem och bred på den röda peston, sedan lägger du på tomaterna, champinjonerna och strör över chèvren. Sedan ska pizzan in i ugnen igen och gå där i ca 15 minuter på 225˚. Men passa noga så att inte pizzan bränns vid.
  5. När den kommer ut skär du den i snibbar och strör över basilika, parmesan, flingsalt, svartpeppar och lite olja. Mumma!
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.
  2. Blanda färsen, ner med persilja, parmesan samt citronskal och arbeta smeten.
  3. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 15 minuter. Lägg ner köttbollarna i Anettes bästa tomatsås och servera med nykokt spagetti och färsk parmesanost.
Tomatsallad med parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Servera gärna den här salladen till ugnsbakad, hel entrecôte. Det blir gudagott!
Tomatsallad med parmesan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Servera gärna den här salladen till ugnsbakad, hel entrecôte. Det blir gudagott!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda tomater, rödlök, chili, basilikablad och parmesan.
  2. Blanda ihop dressingen och häll den över salladen. Tjipp, tjopp och njut!