i pepparrot – Husmorsorna

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård


Grön snabb ärtsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Grön snabb ärtsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten och fond, släng i de frysta ärterna, löken och kryddorna.
  2. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Mixa soppan slät och i med grädden (3 dl).
  4. Låt soppan bli varm och smaka av igen.
  5. Blanda ingredienserna till pepparrotsgrädden (2 dl hårt vispad vispgrädde, riven pepparrot, salt och peppar) och toppa soppan med en fin klick. Om andan faller på kan du smaksätta din fina soppa med rivet citronskal och finhackad mynta.
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Kockpojkarnas bästa kycklingsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Helt enkelt kockpojkarnas bästa kycklingsoppa!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten + buljongtärning och lägg i kycklingen hel.
  2. Tillsätt rotfrukterna och grönsakerna och 1 msk dragon.
  3. Låt koka i ca 1 timme medan du förlorar i TP mot något smart barn.
  4. Ta upp kycklingen och rensa den. Lägg köttet i en skål.
  5. De superkokta grönsakerna mixar du till en puré.
  6. Blanda till såsen av gräddfil, dill, pepparrot och vitlöksklyftor.
  7. Sila buljongen som är kvar och låt den kallna. Lägg grönsakspurén i en kastrull och späd till lagom tjocklek med buljongen, tillsätt kryddorna och smaka av med salt och peppar.
  8. Rör ut maizena med 1 dl grädde och så ner med allt i soppan.
  9. Ta resten av grädden när du ändå håller på och så en skvätt sherry! Nu börjar det hända grejer! Låt soppan få ett hastigt uppkok innan du serverar den med kycklingkött i bitar, skalade räkor och sås.