i persilja – Husmorsorna

 

 

 

Ulla lindströms köttfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
...och saker man kan göra med köttfärs. Den här limpan är bördig från min barndom i Rydbo. Det var härligt på många sätt att växa upp där. Skogen runt hörnet och massor av härliga kompisar. En av dem Mia har en mamma som heter Ulla hon gjorde stans godaste köttfärslimpa, serverade den med pressgurka, kokt potatis och skysås. Det blev nästan lite pinsamt att hänga där i hopp om att få äta denna godsak så jag fick se till att min mamma fick receptet så jag kunde äta köttfärslimpan så ofta jag ville. Nu förtiden är det en av min egen familjsfavvo vardagsrätter och ett gott och faktiskt ganska enkelt sätt att laga köttfärs. Try it, du kommer säkert också att älska den!
Ulla lindströms köttfärslimpa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
...och saker man kan göra med köttfärs. Den här limpan är bördig från min barndom i Rydbo. Det var härligt på många sätt att växa upp där. Skogen runt hörnet och massor av härliga kompisar. En av dem Mia har en mamma som heter Ulla hon gjorde stans godaste köttfärslimpa, serverade den med pressgurka, kokt potatis och skysås. Det blev nästan lite pinsamt att hänga där i hopp om att få äta denna godsak så jag fick se till att min mamma fick receptet så jag kunde äta köttfärslimpan så ofta jag ville. Nu förtiden är det en av min egen familjsfavvo vardagsrätter och ett gott och faktiskt ganska enkelt sätt att laga köttfärs. Try it, du kommer säkert också att älska den!
Ingredienser
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda färsen med allt utom smöret – smeten ska bli ganska lös. Platta ut den på ett fuktat bakplåtspapper till en fyrkant, strö över fyllningen och rulla ihop som en rulltårta.
  2. Ta bort bakplåtspapperet och lägg färsrullen i en smord ugnsfast form. Klicka några generösa smörklickar runtom och ugnsstek i 200° i 30 minuter.
  3. Ös limpan några gånger med smöret. Servera med potatismos eller kokt potatis samt lingon och skysås.
Pytt i panna
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Kan vara billig eller dyr, beroende på råvarorna du stoppar i. Vad du än väljer blir alltid gott tillsammans med ett stekt ägg och inlagda rödbetor.
Pytt i panna
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Kan vara billig eller dyr, beroende på råvarorna du stoppar i. Vad du än väljer blir alltid gott tillsammans med ett stekt ägg och inlagda rödbetor.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken, skär potatis, kött och korv i små bitar. Stek alla ingredienser för sig och blanda till slut ihop allt i pannan. Smaka av med salt och peppar, garnera med persiljan och servera med stekt ägg och inlagda rödbetor.
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Ingredienser
Musslorna:
Bechamelsås:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Musslorna:
  1. Börja med att göra rent dina musslor, skrubba dem ordentligt. Hacka det som ska hackas och lägg i skålar så där som proffsiga kockar gör på tv. Häll vatten, vin, persiljekvistar och vitlök i en stor kastrull. Låt det bli varmt och se sedan till dina musslor. Knacka försiktigt på dem som har öppnat sig. Om de stänger sig är de klara att slänga ner i kastrullen med vin och vatten. De som inte stänger sig kan du slänga! Låt sedan musslorna koka i 5–10 minuter. Häll av musslorna i ett durkslag men spar spadet, för det är en underbar buljong!
  2. Lägg upp musslorna. Dela dem och ta ur musselköttet. Spar den finaste delen av skalen, rengör ordentligt och lägg dem med undersidan nedåt på en bricka. Finhacka musselköttet och lägg det sedan åt sidan.
Bechamelsås:
  1. Laga en tjock bechamelsås. Smält smöret, ta det av värmen och vispa ner mjölet.
  2. Vispa sedan ner lite av mjölken i taget, ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen få ett uppkok så att den blir tjock och blank. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskot.
Fyllning:
  1. Gör nu fyllningen. Fräs alla grönsaker i oljan tills de är lagom mjuka och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt det hela småputtra på låg värme i 15 minuter tills fyllningen är ganska tjock.
  2. Häll i musselköttet, smaka av med salt, peppar, pimiento och lite socker.
  3. Fyll musselskalen till hälften med tomat- och musselröra, och lägg sedan på en matsked bechamelsås i varje musselskal.
  4. Vispa äggen och pensla alla fyllda musslor med ägg och strö sedan brödsmulor/panko överst.
  5. Häll nu olja i en djup stekpanna så att det blir 2–3 cm. Stek musslorna försiktigt med skalet uppåt tills de blir gyllene, ta upp dem med en sked och låt dem ligga och rinna av på ett papper. Servera direkt med tesked och citronskiva.
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.
  2. Blanda färsen, ner med persilja, parmesan samt citronskal och arbeta smeten.
  3. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 15 minuter. Lägg ner köttbollarna i Anettes bästa tomatsås och servera med nykokt spagetti och färsk parmesanost.
Squashbiffar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Squashbiffar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna i näven och klämma åt flera gånger för allt vad tygen håller.
  2. Blanda sedan ihop allting utom oljan till en fin gegga. Provsmaka, smeten är god! Krydda.
  3. Forma små smarriga biffar. Hetta upp oljan i stekpannan och i med biffarna. Stek på medelhög värme tills de blir vackert guldbruna, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper så att oljan får rinna av. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dilltsatsiki.