i philadelphiaost – Husmorsorna

 

 

Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Ingredienser
Kakan
Topping
Portioner:
Instruktioner
Kakan
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och bröa två springformar (22 cm i diameter). Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakan hel när den är klar.
  2. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
  4. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt emellan. Häll sedan i de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker. Vänd till sist ner äppelbitarna och fördela smeten mellan de två kakformarna.
  5. Grädda i 40–45 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den. Låt kakorna svalna helt innan du lägger på toppingen.
Topping
  1. Syrligheten hos philadelphiaosten i kombination med den söta kolan ger en underbar smak. Receptet räcker till en tårta med två eller tre lager.
  2. Vispa philadelphiaost och smör i en stor skål i ungefär tre till fem minuter med elvisp. Tillsätt socker, sirap och vanilj i omgångar tills du har fått en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka en timme (men helst inte längre) för att få rätt konsistens innan du använder den.
Morotskladdis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Om du skulle åka till Portugal och börja prata om morötter (ja, varför inte – det kan väl vara trevligt?) skulle många portugiser nicka lyckligt och sedan börja prata om frukt. ”Vadå frukt?”, kanske du skulle tänka. ”Här står jag och pratar om grönsaker och så börjar portugiserna yla om frukt.” Om detta problem skulle uppstå kan vi snabbt förklara att det inte är något konstigt med det. För i Portugal ÄR morot en frukt. En underbart söt frukt som de bland annat gör en väldigt lyxig morotssylt av. Här i Sverige ses morötter som kaninföda. Men nu kanske det är så att vi vill vara kaniner. Gärna portugisiska kaniner i ett hav av frukt! (Morötter alltså.) Det vi ska baka nu är alltså inte en morotskaka – det är en fruktkaka. I alla fall i Portugal. Hur som helst: Var du än behagar avnjuta denna kaka så lovar vi att den är alldeles underbar!
Morotskladdis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Om du skulle åka till Portugal och börja prata om morötter (ja, varför inte – det kan väl vara trevligt?) skulle många portugiser nicka lyckligt och sedan börja prata om frukt. ”Vadå frukt?”, kanske du skulle tänka. ”Här står jag och pratar om grönsaker och så börjar portugiserna yla om frukt.” Om detta problem skulle uppstå kan vi snabbt förklara att det inte är något konstigt med det. För i Portugal ÄR morot en frukt. En underbart söt frukt som de bland annat gör en väldigt lyxig morotssylt av. Här i Sverige ses morötter som kaninföda. Men nu kanske det är så att vi vill vara kaniner. Gärna portugisiska kaniner i ett hav av frukt! (Morötter alltså.) Det vi ska baka nu är alltså inte en morotskaka – det är en fruktkaka. I alla fall i Portugal. Hur som helst: Var du än behagar avnjuta denna kaka så lovar vi att den är alldeles underbar!
Ingredienser
Glasyr
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader och plocka sedan fram en form med löstagbar kant. Bra. Smörj den och bröa med mannagryn.
  2. Nu ska du äntligen få röra lite! Rör ihop olja och socker. Pytsa sedan i de rivna morötterna (den portugisiska frukten alltså) och ett ägg i taget. Fint. Sedan blandar du alla torra ingredienser i en skål, innan du rör ihop dem med den övriga smeten. Ner med allt i formen och skjutsa in den i den nedre delen ugnen. Grädda kakan i cirka 40 minuter, inte mer!
  3. Nu gör du glasyren. Elvispa ihop osten och smöret till en fluffig liten smet. Sedan puttar du i vaniljsocker och vevar runt lite till. Och ja, nu vispar du metodiskt ner florsockret pö om pö. Till sist får även apelsinskalet hoppa ner i blandningen.
  4. Låt nu detta magiska under till glasyr vila övertäckt i kylskåpet i ett par timmar. När morotskakan är klar och har svalnat brer du glasyren över härligheten och, ja, nu kan du äntligen bjuda in dina kanin-vänner på en härlig fika helt i er smak!
White chocolate cream cheese filling
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
White chocolate cream cheese filling
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Smält chokladen och ställ den åt sidan, vispa det mjuka smöret och osten krämigt, häll sedan i grädden försiktigt, lite pö om pö.
  2. Tappa ner chokladen och vispa.
  3. Häll i vaniljsockret och vispa ännu mer.
  4. Nu ska du ösa ner florsockret lite i taget medan du vispar hela tiden, tills du märker att du har rätt konsistens på din kräm. Den ska inte vara för lös för då rinner den av, men inte heller för hård för då blir det svårt att bre på den. Lagom med andra ord!
  5. Men det är det enda lagom som funkar på Bröllopstårtan Amore, annars är den totalt o-lagom och toppmaxad!
Rosa rabarbercheesecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Anettes paraddessert under sommaren. Flera gånger har vi suttit under hennes äppelträd de där nästan vemodigt vackra sommarkvällarna och slukat denna ljuvliga cheesecake. Gör så du med.
Rosa rabarbercheesecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Anettes paraddessert under sommaren. Flera gånger har vi suttit under hennes äppelträd de där nästan vemodigt vackra sommarkvällarna och slukat denna ljuvliga cheesecake. Gör så du med.
Ingredienser
Botten:
Det rosa på slutet:
Topping:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt på ugnen på 175°.
  2. Blanda smör och kakor och tryck ut i en springform.
  3. Förgrädda den goda botten i ca 10 minuter medan du gör fyllningen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt, smaka lite också, det är så gott.
  5. Rör i alla andra fyllningsingredienser.
  6. Nu får du äntligen bre smeten över botten och grädda i ugnen i drygt 40 minuter, eller tills fyllningen har stannat. Låt godingen svalna.
  7. Nu ska du fiffa ihop ingredienserna till toppingen och bre ut det gottet över den avsvalnade kakan.
  8. Grädda i ugnen blott 5 minuter.
  9. Ut med kakan och låt den svalna helt. Allt det här kan du göra i förväg, helst dagen före partyt. Kakan blir bara godare om den får stå nån dag i kylen.
  10. Minst en timme före servering gör du det rosa på slutet.
  11. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och värm rabarberkompotten under tiden i en kastrull.
  12. Krama ur vattnet ur gelatinet.
  13. Dra rabarberkompotten av plattan och rör ut gelatinet i den varma kompotten tills det löser upp sig helt.
  14. Ta en sked och skopa försiktigt gelén över kakan, så att den täcker hela ytan.
  15. Låt gelén svalna och servera kakan, som är både ljuvlig och snygg! Precis som du!
Muffins med goklick
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är muffinsarnas kinderägg kan man säga. Det ser ut som en vanlig muffin, men inuti väntar en riktigt smarrig överraskning. Då pratar vi inte fula plastleksaker som man trampar på, utan något riktigt sött och gott.
Portioner
4
Portioner
4
Muffins med goklick
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är muffinsarnas kinderägg kan man säga. Det ser ut som en vanlig muffin, men inuti väntar en riktigt smarrig överraskning. Då pratar vi inte fula plastleksaker som man trampar på, utan något riktigt sött och gott.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Muffins:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Vispa sedan i ett ägg i taget tills du får en härligt fluffig smet.
  2. Smaksätt med vaniljpulver (eller kakao om du hellre vill ha chokladmuffins, it’s up to you).
  3. Blanda i yoghurt, mjöl samt bakpulver, blanda försiktigt så att allt blir ordentligt ihopmoffat.
  4. Sätt ugnen på 200°.
  5. Vänd ner smeten i mellanstora muffinsformar, fyll formarna till 3/4, och fixa sedan fyllningen.
  6. Vispa philadelphiaost, ägget och sockret till en skön smet.
  7. Vänd sedan ner de frysta hallonen.
  8. Klicka i en dryg msk i varje muffins och ställ sedan in dem i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera ljumma, gärna med en kula glass till.