i råsocker – Husmorsorna
Baklava del beundra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna orientaliska läckerhet kan kännas oöverstiglig, men är inte alls svår att bestiga. Den är som en liten kulle att kliva över, men när du serverar den verkar det som att du med lätthet klättrar i Kilimajaro. Perfekt impa-dessert!
Baklava del beundra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna orientaliska läckerhet kan kännas oöverstiglig, men är inte alls svår att bestiga. Den är som en liten kulle att kliva över, men när du serverar den verkar det som att du med lätthet klättrar i Kilimajaro. Perfekt impa-dessert!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Smält smöret och låt stå.
  3. Blanda hackade nötter, hackade aprikoser, kanel och socker och ställ det åt andra sidan. Låt stå!
  4. Ställ upp en ugnsform som är ungefär 20x20 cm och pensla den med det smälta smöret.
  5. Bygg nu din baklava nästan som när du bygger en lasagne. Mellan varje lager av filodeg, penslar du smält smör, och lite då och då lägger du i nötblandningen. Avsluta med smörad filodeg.
  6. Sätt in kakan i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter eller tills den har fått en gyllene färg.
  7. Under tiden kokar du en sockerlag på vatten, honung och apelsinsaft.
  8. När du tar ut kakan häller du direkt den heta lagen över kakan, låter den stå och suga åt sig lagen. Svalna får den göra också. Serveras bäst dagen därpå!
Inte så fattiga riddare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Nej, dessa riddare är inte fattiga, detta är rika, söta, supermumsiga riddare som kommer rusande på sina vita springare. Välkomna pojkar, att imponera!
Inte så fattiga riddare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Nej, dessa riddare är inte fattiga, detta är rika, söta, supermumsiga riddare som kommer rusande på sina vita springare. Välkomna pojkar, att imponera!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda mjölk, mjöl och ägg till en pannkaksliknande smet, salta, sockra och riv i hälften av citronskalet.
  2. Okej, nu i med muffinsarna. Om det skulle vara så att du har köpa stora muffins, måste du dela dem för annars kommer inte smeten åt i mitten och då blir det torrt. Låt de små liven ligga och gosa i smeten ett tag, till exempel medan du äter din goda middag.
  3. När det är färdiggosat och muffinsarna är indränkta med smet ska de stekas i smör. Trevligt, eller hur? Smält smöret i en stekpanna och låt det bli riktigt varmt.
  4. Lägg sedan i de små geggiga muffinsarna i pannan och stek dem gyllene på alla sidor.
  5. Ner med lite socker i en tallrik och riv resten av citronskalet däri.
  6. När riddarna är färdigstekta doppar du ner dem i citronsocker och lägger dem sedan på ett fat, där de får en skvätt citronsaft över sig. Sedan är det bara att äta med någon god sylt. Smask!
Nyponsoppa med kokosflarn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Förr i tiden fick man vackert trycka sig in i nyponsnåren, plocka, rensa, rosta och satan vad det måste kliat. Idag skippar vi nyponsnåren och köper en påse nyponskalsmjöl på hälsokosten istället. Ja, för egen nyponsoppa gör du lätt som en plätt och riktigt, riktigt gott blir det, särskilt med lite lättvispad grädde och ett kokosflarn till.
Portioner
4
Portioner
4
Nyponsoppa med kokosflarn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Förr i tiden fick man vackert trycka sig in i nyponsnåren, plocka, rensa, rosta och satan vad det måste kliat. Idag skippar vi nyponsnåren och köper en påse nyponskalsmjöl på hälsokosten istället. Ja, för egen nyponsoppa gör du lätt som en plätt och riktigt, riktigt gott blir det, särskilt med lite lättvispad grädde och ett kokosflarn till.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ner nyponmjölet i det kalla vattnet. Tjoffa i sockret också.
  2. Låt soppan koka upp. Ja, den kan få koka i hela fem minuter.
  3. Red av med potatismjölet om det behövs.
  4. Nu får apelsinsaften dyka ner också. Smaka av. Det kan behövas mer socker.
  5. Servera denna skapelse ljummen med lätt vispad grädde och flarnen som knaper till.
Mascarponekräm med skogsbär
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Att blanda snabba krämer och mousser känns så lyxigt, fast det är så flyhänt enkelt. En finfin kombo.
Portioner
4
Portioner
4
Mascarponekräm med skogsbär
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Att blanda snabba krämer och mousser känns så lyxigt, fast det är så flyhänt enkelt. En finfin kombo.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa mascarponeosten fluffig, sedan blandar du den med den vispade grädden så att den blir fluffig, snygg och tjock.
  2. Smaksätt med socker och citron, sedan kan du ställa krämen kallt.
  3. Under tiden blandar du bären med sockret och ställer även dem åt sidan ett litet tag.
  4. Precis innan servering lägger du upp 2 msk kräm och 2 msk bär per person i en fin skål. Pudra eventuellt lite florsocker och lite extra citronskal över bara för att det är så ruggigt snyggt.
Äpplen en pappiotte...
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska. Åh detta är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!
Äpplen en pappiotte...
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska. Åh detta är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skala dina äpplen ett i taget så att de inte hinner bli bruna och fula. Tag bort kärnhus, stjälk och ställ sedan ned äpplet på bakplåtspappersrundeln med plattaste sidan nedåt. Pressa lite citronsaft över äpplet och klicka sedan ned smöret i hålet där kärnorna satt.
  2. Tryck ned den halva vaniljstången i hålet och häll sedan sockret över.
  3. Vik upp bakplåtspappret och knyt ihop med ditt grässtrå (eller lite hushållssnöre).
  4. Ställ äpplena i en ugnsfast form och låt dem gå i ugnen på 170 grader i ungefär 20 minuter. Stick äpplet med en sticka och känn om det är klart, stickan skall gå igenom, men äpplet skall fortfarande vara lite fast. Öppna paketet och häll genast på en klick kardemummakräm och ät med andakt.