i rosmarin – Husmorsorna
Milles vilda lasagne
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Milles vilda lasagne med viltskav, västerbottensost och kantareller. Serveras tro det eller ej med rårörda lingon med vodka.
Milles vilda lasagne
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Milles vilda lasagne med viltskav, västerbottensost och kantareller. Serveras tro det eller ej med rårörda lingon med vodka.
Ingredienser
Bechamelsås
Rårörda vodkalingon
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och fräs den i oljan, lägg i skaven och krydda upp den. Lägg i svampen och fräs den tills den släppt sin vätska, när pannan blivit torr igen, slänger du i en liten klick smör, stänger av plattan och ställer stekpannan åt sidan åt tag.
  2. För nu skall du göra bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från värmen och vispa ner mjölet. Häll sedan ner hälften av mjölken och vispa bort eventuella klumpar. Ner med resten av vätskan och ställ sedan kastrullen på spisen igen på medelvärme. Låt såsen sjuda under omrörning i cirka 5-7 minuter tills den blivit lite tjockare, det sista du gör är att hälla ner hälften av osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Nu skall vi bygga lasagne. Smörj en ugnsfast form och bred ut ett lager bechamelsås, varva sedan med svamp- och viltskavsblandning och lasagneplatter. Det sista lagret skall vara plattor med bechamelsås på. Strö över det sista av osten och gratinera sedan i ugnen i cirka 25 minuter (beror lite på vilken sorts plattor du använder) eller tills lagsagnen blir gyllenbrun på toppen. Servera med rårörda vodka lingon och finhackad persilja.
Långstekt lamm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här blir lite som revben på lamm. Det är en rätt som tar 3-4 timmar att göra men som tack för att du väntar luktar det gott i hela huset under tiden.
Förberedelsetid
15minuter
Förberedelsetid
15minuter
Långstekt lamm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här blir lite som revben på lamm. Det är en rätt som tar 3-4 timmar att göra men som tack för att du väntar luktar det gott i hela huset under tiden.
Förberedelsetid
15minuter
Förberedelsetid
15minuter
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Börja med att skölja och dela lammbringan i lagom stora bitar för att den skall få plats i din ugnsform. Skär rutor i fettkappan så att kryddröran lättare kommer åt.
  2. Riv skalet från citronen, och skala vitlöken. Mortla rosmarin, citronskal, vitlök och olivolja till en kletig röra.
  3. Klappa in röran i lammet, salta och peppra och gnid in kryddorna. Lägg sedan citron- och grapehalvorna bredvid lammköttet och om du har färsk rosmarin även några kvistar av den.
  4. Sätt in plåten med lammet i ugnen i 125 grader i 3 timmar, titta på köttet och dra lite i det. Det skall falla av benen, om inte så låt det gå en stund till.
  5. Jag serverade mitt lammkött med ungsrostade potatisklyftor, ett citron- och parmesansmör, och en tomat- och BBQ sås. Det var galet gott!
Raffiga Rosmarinäpplen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Häpnadsväckande hur något så enkelt kan smaka så mycket. Lite äpplen, ett par sköna nypor rosmarin, sista skvätten grädde och ja, skjuts in i munnen.
Portioner
4
Portioner
4
Raffiga Rosmarinäpplen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Häpnadsväckande hur något så enkelt kan smaka så mycket. Lite äpplen, ett par sköna nypor rosmarin, sista skvätten grädde och ja, skjuts in i munnen.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Kör så det ryker! Smält smöret i stekpannan och när det är gjort puttar du ner äppelskivorna och strör över sockret, så där gottigott så det bränns och smälter lite.
  2. Vänd på äpplena och så här håller du på tills alla äppelskivor är stekta och klara.
  3. Nu tar du upp äpplena! Släng ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låt det rassla till lite och sen på med grädden.
  4. Släng ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låt det rassla till lite och sen på med grädden.
  5. Ett litet uppkok så det hela bli så där underbart koligt, ja sen häller du kolagottet över äpplena och avnjuter med lite vaniljglass. Gott!
  6. Väldigt gott blir det att ta fram glassen en stund innan du ska äta så den smälter lite, och så pudrar du aningens muskotnöt över glassen, rör om och äter till.