i Savoiardikex – Husmorsorna
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Mer vispning! Vispa sedan ned ost, grädde, oboy, kakao och ställ det sedan åt sidan.
  3. Tag fram en snygg form som tål att stå i kylskåpet, blanda kaffe med likör (eller apelsinsaft) och sedan börjar byggandet. Tiramisù-bygget!
  4. Doppa en kaka i taget i vätskan och lägg dem sida vid sida … (nu började vi plötsligt nynna på Ebba Gröns ”Staten och kapitalet”) … nåväl, sida vid sida lägger du iallafall kakorna och när du har ett lager så kletar du över hälften av chokladsmeten.
  5. Lägg till lite flera kex och sedan toppar du med chokladsmet igen.
  6. Nu så ska du visa prov på stort tålamod för ju längre hela baletten står i kylen desto godare blir det, helst över natten.
  7. När du inte klarar att vänta längre så river du lite choklad över härligheten och sedan är det bara att käka.