Långstekt lamm

Det här blir lite som revben på lamm. Det är en rätt som tar 3-4 timmar att göra men som tack för att du väntar luktar det gott i hela huset under tiden.

Anettes långkokta Chili

Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.

Yeah Africana!

Ibland kan currysuget komma över en, då är Africana en av de bästa rätterna att göra. På bilden har jag använt grillad kyckling men det fungerar bra med fläskfilé också om du hittar en bra en.

Harrans potatistårta

Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.

Pytt i panna

Kan vara billig eller dyr, beroende på råvarorna du stoppar i. Vad du än väljer blir alltid gott tillsammans med ett stekt ägg och inlagda rödbetor.

Top