i svartpeppar – Husmorsorna
Långstekt lamm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här blir lite som revben på lamm. Det är en rätt som tar 3-4 timmar att göra men som tack för att du väntar luktar det gott i hela huset under tiden.
Förberedelsetid
15minuter
Förberedelsetid
15minuter
Långstekt lamm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här blir lite som revben på lamm. Det är en rätt som tar 3-4 timmar att göra men som tack för att du väntar luktar det gott i hela huset under tiden.
Förberedelsetid
15minuter
Förberedelsetid
15minuter
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Börja med att skölja och dela lammbringan i lagom stora bitar för att den skall få plats i din ugnsform. Skär rutor i fettkappan så att kryddröran lättare kommer åt.
  2. Riv skalet från citronen, och skala vitlöken. Mortla rosmarin, citronskal, vitlök och olivolja till en kletig röra.
  3. Klappa in röran i lammet, salta och peppra och gnid in kryddorna. Lägg sedan citron- och grapehalvorna bredvid lammköttet och om du har färsk rosmarin även några kvistar av den.
  4. Sätt in plåten med lammet i ugnen i 125 grader i 3 timmar, titta på köttet och dra lite i det. Det skall falla av benen, om inte så låt det gå en stund till.
  5. Jag serverade mitt lammkött med ungsrostade potatisklyftor, ett citron- och parmesansmör, och en tomat- och BBQ sås. Det var galet gott!
Anettes långkokta Chili
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.
Anettes långkokta Chili
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här chilin görs på högrev och inte på färs. Det gör den matigare och mustigare. Servera gärna med chutney och tänk på att de flesta kryddor inklusive chili smakar ännu mer när den har gått i grytan i flera timmar. Är du känslig för stark mat är det bäst att lägga i chilin i efterhand.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ner allt i din ugnsfasta gryta och ställ in grytan i ugnen i cirka 4-6 timmar i cirka 80-100 grader, eftersom ugnar fungerar lite olika så kan det vara bra att inte sticka på en så lång utflykt, utan att titta till grytan lite då och då, tills du och din ugn är kompisar och du vet hur varm den blir egentligen. Du kanske kan behöva fylla på med lite vin eller vatten så att inte grytan kokar torrt.
  2. I slutet av koktiden tar du upp grytan på spisen och smakar av. Du som är känslig för stark mat väljer att tillsätta chilin här, grytan kanske behöver saltas lite, eller så behövs lite extra sötma. Smaka helt enkelt av och fyll på med det som behövs . Servera med gräddfil, guacamole och någon god chutney.
Africana
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland kan currysuget komma över en, då är Africana en av de bästa rätterna att göra. På bilden har jag använt grillad kyckling men det fungerar bra med fläskfilé också om du hittar en bra en.
Africana
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland kan currysuget komma över en, då är Africana en av de bästa rätterna att göra. På bilden har jag använt grillad kyckling men det fungerar bra med fläskfilé också om du hittar en bra en.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs fläskfilén i smör och salta och peppra. Lägg den i en ugnsfast form.
  2. Stek bananskivorna hastigt och lägg ut dem över köttet.
  3. Vispa grädden och blanda i curryn. Bred currygrädden över köttet och bananerna. Nu får allt åka in i ugnen i 200° i 20 minuter.
  4. Under tiden kokar du ris och ställer fram små skålar med kokos, russin, jordnötter och mango chutney så att man får den där riktiga 70-talskänslan.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Klä en 2 liters form med löstagbar kant med den färdiga smördegen.
  2. Skiva potatisen tunnt lägg den åt sidan.
  3. Vispa i hop resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt, potatisen suger åt sig mycket av smakerna.
  4. Lägg i potatisen i smördegsformen, häll över äggstanningen och lägg osten över. Tryck till så att all potatis ligger under ost och äggstanning.
  5. Grädda den på nedersta falsen i 200 grader varm ugn i ca 1 timme eller tills stanningen har stannat.
Pytt i panna
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Kan vara billig eller dyr, beroende på råvarorna du stoppar i. Vad du än väljer blir alltid gott tillsammans med ett stekt ägg och inlagda rödbetor.
Pytt i panna
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Kan vara billig eller dyr, beroende på råvarorna du stoppar i. Vad du än väljer blir alltid gott tillsammans med ett stekt ägg och inlagda rödbetor.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skala och hacka löken, skär potatis, kött och korv i små bitar. Stek alla ingredienser för sig och blanda till slut ihop allt i pannan. Smaka av med salt och peppar, garnera med persiljan och servera med stekt ägg och inlagda rödbetor.